Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Župan Blaženko Boban dogovorio suradnju na području zdravstva

Boban: Možemo jako puno pomoći našim ljudima u Središnjoj Bosni

storyeditor/2024-04-05/Screenshot_2024-04-05_at_13-57-18_Izaslanstvo_Zupanije_Sredisnja_Bosna_na_radnom_sastanku_kod_zupana_Bobana.png
Foto: SDŽ ŽUPAN je istaknuo da se preko agencije RERA mogu realizirati zajednički projekti za dobrobit stanovništva u Središnjoj Bosni i SDŽ-u

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban na radnom sastanku s izaslanstvom Županije Središnja Bosna razgovarao je o poboljšanju zdravstvene skrbi na području Središnje Bosne preko Interreg programa za suradnju.

– Poznato je da je naša RERA jedna od najaktivnijih agencija u Republici Hrvatskoj za privlačenje europskih sredstava. U pripremi za iduće razdoblje Nacionalnog plana za oporavak i otpornost možemo jako puno pomoći našim ljudima u Središnjoj Bosni kao koordinatori i savjetnici, odnosno preko naše agencije možemo realizirati zajedničke projekte za dobrobit stanovništva u toj, ali i u našoj županiji – izjavio je Boban.

Zastupnik u Hrvatskom saboru iz 11. izborne jedinice Radoje Vidović zahvalio je županu Bobanu na prijemu, ističući kako je SDŽ tijekom Domovinskoga rata iskazala veliku pomoć stanovništvu Središnje Bosne. Ranjenici s tog područja liječili su se u Splitu.

– Tema sastanka je poboljšanje suradnje naših županija. Mi smo oslonjeni na Splitsko-dalmatinsku županiju. Naše sjedište je Travnik, veći centar nam je Sarajevo, a sljedeći je Split. U budućnosti se nadamo boljoj prometnoj povezanosti, pa ćemo i u naše prostorne planove uvrstiti bolju prometnu povezanost prema Splitu – izjavio je Vidović.

Sastanku su nazočili i zamjenik župana Ante Šošić, pročelnica UO za zdravstvo, socijalnu skrb i demografiju Dijana Luetić, pročelnik UO za prosvjetu Tomislav Đonlić, zamjenik pročelnika Kabineta župana Ivan Baćak, ravnatelj Javne ustanove RERA Jozo Sarač, zamjenica ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Marion Tomičić, predsjednik Sinjskog pučkog kazališta Željko Viculin te dopredsjednik Sinjskog pučkog kazališta Dinko Franchini.

Iz Županije Središnja Bosna nazočili su ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Bojan Domić, savjetnik ministra Ivan Sajević, ravnatelj Hrvatske bolnice "Dr. fra Mato Nikolić" Nova Bila, dr. Mladen Čuturić te pomoćnik ravnatelja za nemedicinska pitanja Goran Pejaković. 

 

Veliki sportski uspjeh Međimurca Nenad Vrbanec Hrvatskoj donio broncu s Olimpijskih igrara za osobe s Downovim sindromom storyeditor/2024-04-05/ludbreski_hren__1_.jpg Izvrstan je kao prilog uz meso, dodatak salati, a prija i juha od hrena u cikli Ludbreški hren deseti je proizvodiz županije zaštićen na razini EU storyeditor/2024-04-05/radovi_grad_01.jpg Radovi na gradilištima drugoga kolosijeka pruge od Križevaca i Koprivnice do Mađarske Zagrebačka ulica trebala bi biti otvorena već potkraj travnja