Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Omiljeno javno igralište zasjalo novim sjajem

Na Srednjiki obnovljena atletska staza i igrališta

storyeditor/2024-04-05/WhatsApp-Image-2024-04-03-at-1_00_46-PM.jpeg
Foto: Osijek UREĐENO je najveće i najčešće korišteno javno igralište u gradu, a uloženo je 185 tisuća eura u protekle dvije godine

Na Srednjoškolskom igralištu završeni su radovi na obnovi košarkaškog i odbojkaškog igrališta, atletske staze i nogometnog kaveza. Radovi su obuhvatili postavljanje novih podloga, mrežica i umjetne trave, bojenje ograda i sprava za vježbanje, kao i saniranje javne rasvjete. Ukupna vrijednost radova je 85 tisuća eura.

Tijekom obilaska radova, osječki gradonačelnik Ivan Radić podsjetio je kako je prošle godine u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom uloženo 55 tisuća eura za uređenje novog nogometnog terena s umjetnom travom.

– U međuvremenu smo riješili i elektroinstalacije te stolariju u zgradi na Srednjoškolskom igralištu pa dolazimo do ulaganja od 185 tisuća eura u protekle dvije godine. Riječ je o najvećem i najčešće korištenom javnom igralištu u gradu, stoga mi je izuzetno drago što smo uložili tolika sredstva i što svakodnevno imamo velik broj posjetitelja i rekreativaca, što djece, što starijih – istaknuo je Radić.

Dodao je kako je iz gradskog proračuna za sport izdvojeno 300 tisuća eura više nego prethodne godine, a čak 600 tisuća eura više nego 2021. – Ravnomjerno ulažemo u sve dijelove grada, pa tako i u sportske sadržaje. U Donjem gradu rekonstruirali smo Olimpiju, prvi put nakon više od pola stoljeća, gdje smo napravili novo nogometno igralište za mali nogomet, odnosno rukometno igralište s tribinama, obnovili reflektore, kućice i sve ostalo, a u tijeku su radovi i na glavnom igralištu na Olimpiji. Rekonstruirali smo igralište na Sjenjaku i igralište na Vijencu Murse. Velike planove imamo za dalje – poručio je gradonačelnik. 

storyeditor/2024-04-05/Screenshot_2024-04-05_at_13-57-18_Izaslanstvo_Zupanije_Sredisnja_Bosna_na_radnom_sastanku_kod_zupana_Bobana.png Župan Blaženko Boban dogovorio suradnju na području zdravstva Boban: Možemo jako puno pomoći našim ljudima u Središnjoj Bosni storyeditor/2024-04-05/mini_MRMM5387.JPG Raspolaganje državnom imovinom Županija i Grad Osijek preuzeli 299 predmeta upravljanja državnom imovinom Veliki sportski uspjeh Međimurca Nenad Vrbanec Hrvatskoj donio broncu s Olimpijskih igrara za osobe s Downovim sindromom