Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Raspolaganje državnom imovinom

Županija i Grad Osijek preuzeli 299 predmeta upravljanja državnom imovinom

storyeditor/2024-04-05/mini_MRMM5387.JPG
Foto: OBŽ KORAK je ovo u decentralizaciji te boljem i bržem upravljanju i raspolaganju državnom imovinom, istaknuto je

Obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić preuzeo je 193 predmeta koje je Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine predalo Osječko-baranjskoj županiji, a koji se odnose na upravljanje i raspolaganje državnom imovinom s područja nadležnosti ove županije. Državna tajnica Sanja Bošnjak tako je uručila 67 predmeta koji se odnose na zahtjeve čiji su podnositelji jedinice lokalne samouprave, a 126 predmeta su u vezi zahtjeva fizičkih i pravnih osoba. Istom prigodom, zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin i gradska pročelnica Sanda Pašuld primili su 106 predmeta koji se odnose na zahtjeve za raspolaganje nekretninama s područja Grada Osijeka.

– Preuzimanje predmeta od resornog Ministarstva predstavlja korak u decentralizaciji te boljem i bržem upravljanju i raspolaganju državnom imovinom. Primili smo 67 predmeta u vezi zahtjeva jedinica lokalne samouprave čija je svrha uglavnom poboljšanje komunalne i društvene djelatnosti, kao i 126 predmeta po zahtjevima fizičkih i pravnih osoba. Što se tiče Osječko-baranjske županije i našeg Upravnog odjela za imovinsko-pravne poslove spremni smo i dovoljno kapacitirani da se svi predmeti mogu odrađivati puno brže nego do sada. Ministarstvo je bilo zatrpano tisućama zahtjeva te im je trebalo neko vrijeme da to riješe, a sada ćemo dobili na brzini. Uz nove poslove, Županija će imati prihod od 20 posto sredstva ostvarenih raspolaganjem nekretninama, tako da nas ovaj posao neće financijski opterećivati. Osim toga, imamo dobro ustrojen Upravni odjel te se nadam da ćemo u sljedećem razdoblju brže riješiti i ove predmete, što će donijeti korist i gospodarstvu i svim stanovnicima – rekao je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

 

Veliki sportski uspjeh Međimurca Nenad Vrbanec Hrvatskoj donio broncu s Olimpijskih igrara za osobe s Downovim sindromom storyeditor/2024-04-05/ludbreski_hren__1_.jpg Izvrstan je kao prilog uz meso, dodatak salati, a prija i juha od hrena u cikli Ludbreški hren deseti je proizvodiz županije zaštićen na razini EU storyeditor/2024-04-05/radovi_grad_01.jpg Radovi na gradilištima drugoga kolosijeka pruge od Križevaca i Koprivnice do Mađarske Zagrebačka ulica trebala bi biti otvorena već potkraj travnja