Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Riješena još jedna crna prometna točka u Zaprešiću

Otvoren kružni tok, na prometnice stižu i nove nadzorne kamere

storyeditor/2024-04-08/Zapresic_B__1_.jpg
Foto: Grad Zaprešić Analizom statistika MUP-a utvrđeno je da se u protekle tri godine 80 posto prometnih nesreća na navedenom raskrižju dogodilo zbog bočnog udara

Izgradnjom kružnog toka na raskrižju ulica Pavla Lončara i Ante Starčevića riješena je još jedna crna prometna točka i povećana sigurnost svih sudionika u prometu, izvijestio je Grad Zaprešić. Analizom statistika MUP-a utvrđeno je da se u protekle tri godine 80 posto prometnih nesreća na navedenom raskrižju dogodilo zbog bočnog udara, zbog čega je, u skladu s rješenjima struke, izgrađen kružni tok. Projekt ukupne vrijednosti od 270 tisuća eura financiran je sredstvima Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije, uz sufinanciranje iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

Nadalje, radi sankcioniranja prekršitelja i povećanja sigurnosti u prometu, postavljaju se kamere za nadzor brzine kretanja vozila na nove tri lokacije, i to u Zagrebačkoj ulici u naselju Šibice, u blizini križanja s Vodovodnom ulicom, u Kupljenovu u Ulici Matije Gupca u blizini Društvenog doma te u Stubičkoj ulici u Jablanovcu, u blizini križanja s Voćarskom ulicom.

– Podsjećamo da su ranije već postavljene kamere na pet lokacija od kojih je jedna u naselju Ivanec Bistranski, u blizini Društvenog doma, a ostale u samom gradu – u Aveniji hrvatskih branitelja kod benzinske crpke Tifon, Ulici bana Josipa Jelačića kod skretanja u Ulicu Augusta Šenoe, Ulici Zelengaj između zgrade komunalnog poduzeća i srednje škole te Ulici Dragutina Tadijanovića kod skretanja u Ulicu Miroslava Krleže, a sve su integrirane u sustav MUP-a – kažu u Gradu. Kako bi se pak uveo red u promet u mirovanju, nakon postavljanja ulične kamere za automatsko prepoznavanje nepropisnog parkiranja i zaustavljanja u Ulici K. Š. Gjalskog, a što se pokazalo učinkovitim, Grad planira postaviti još dvije kamere u ulicama B. A. Krčelića i Lj. Gaja.

storyeditor/2024-04-04/sibenik_grad_za_mlade.jpg POS-ove stanove na Vidicima mlade obitelji plaćaju 1340 eura po kvadratu Šibenik drugi put zaredom dobio certifikat "Grad za mlade" storyeditor/2024-04-05/Screenshot_2024-04-05_at_13-57-18_Izaslanstvo_Zupanije_Sredisnja_Bosna_na_radnom_sastanku_kod_zupana_Bobana.png Župan Blaženko Boban dogovorio suradnju na području zdravstva Boban: Možemo jako puno pomoći našim ljudima u Središnjoj Bosni storyeditor/2024-04-05/mini_MRMM5387.JPG Raspolaganje državnom imovinom Županija i Grad Osijek preuzeli 299 predmeta upravljanja državnom imovinom