Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
Položeni vijenci

Obilježena 25. obljetnica obrane Zemunika i Poličnika

obljetnica obrane Zemunika i Poličnika
Foto: Grad Zadar
Po prvi put nakon 25 godina obilježeni Dani obrane Zemunika i Poličnika

U suorganizaciji pripadnika Samostalne satnije Zemunik Donji i Općine Zemunik te uz pokroviteljstvo Zadarske županije i Grada Zadra obilježena je  25. obljetnica obrane Zemunika Donjeg, izvijestili su iz Grada Zadra.

Obilježavanju su nazočili pripadnici postrojbi koje su sudjelovale u obrani tog strateški vrlo važnog terena tijekom 1991. i 1992. godine, roditelji poginulih branitelja, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata te brojni gosti i uzvanici. Položeni su vijenci pod spomen-obilježje poginulim braniteljima, održana je misa, nakon čega je nastavljeno druženje.

Također je obilježena i je 25. obljetnica obrane Poličnika u suorganizaciji UHDDR Poličnika i Općine Poličnik. Uz polaganje vijenaca i svetu misu otvorena je i prigodna izložba pod nazivom "Svitlo hrvatskog križa" autora Zlatka Franića, a u mjesnoj sportskoj dvorani održan je prigodni program.

U ime Grada Zadra proslavi obljetnica nazočili su gradonačelnik Božidar Kalmeta, zamjenik Zvonimir Vrančić i pročelnici Mario Pešut i Joso Nekić.