Izbornik
Naslovnica Gradovi
Popovača

Obilježeni Dani meda te Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Nakon što je vesela povorka prodefilirala središtem grada, svečanost je nastavljena bogatim kulturno-zabavnim programom. Manifestacija Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje (gore) i Dani meda (desno)
1/2
Foto: Popovača
Zlatnu diplomu za med od amorfe dobili su Dražen Kocet i Marijo Milek, a za lipov med Marko Jagnjić i Željko Miša. Podijeljeno je i 9 srebrnih te 4 brončane diplome

Na Tržnici u Popovači održana je manifestacija Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje koju su zajedno, uz voditeljstvo gradske Turističke zajednice, pripremile brojne udruge i ustanove s popovačkog područja.

Degustacija proizvoda

– Cilj ove manifestacije je kroz predstavljanje svojih proizvoda i aktivnosti među građanima popularizirati bogatstvo tradicije i baštine moslavačkog kraja te zajedno izraziti zahvalu za plodove zemlje – podsjetio je zamjenik gradonačelnika, ujedno i direktor Turističke zajednice Lovro Miklaužić.

Nakon što je vesela povorka prodefilirala središtem grada, svečanost je nastavljena bogatim kulturno-zabavnim programom u kojem su sudjelovali mališani iz Dječjeg vrtića – skupine Slonići i Lavići, Dramska skupina OŠ Popovača, 3.a razred uz voditeljicu učiteljicu Snježanu Šket, dječje skupine KUD-ova Jelenčanka iz Gornje Jelenske, Moslavka iz Gornje Gračenice i Stjepan Šajnović iz Osekova te Mažoretkinje Grada Popovače. Posjetitelji su imali priliku razgledati ručno rađene proizvode te kušati domaće kolače, kruh i peciva iz bogate ponude koju su na svojim prigodno ukrašenim štandovima predstavljali Učenička zadruga Zora OŠ Zorke Sever, Učenička zadruga Jelenak OŠ Popovača, Caritas župe sv. Alojzija Gonzage Popovača, Udruga žena Grada Popovače, Dječji vrtić Popovača, kulturno-umjetnička društva iz Gornje Gračenice, Gornje Jelenske i Potoka, Udruga pčelara Lipa, Udruga vinogradara i voćara Škrlet, Pekarna Vikend te OPG-i Krpes i Tomljenović.

Tjedan ranije održana je i manifestacija Dani meda i pčelinjih proizvoda koja se u Popovači, na inicijativu Udruge pčelara i medara Lipa i Turističke zajednice Popovače, održava već dvanaestu godinu zaredom.

17 uzoraka meda

Cilj manifestacije je promocija pčelarstva i popularizacija pčelinjih proizvoda na području grada Popovače i općine Velika Ludina. Proglašeni su rezultati ovogodišnjeg ocjenjivanja meda provedenog na Agronomskom fakultetu. Od 17 ocijenjenih uzoraka svi su bili zadovoljavajući te su dodijeljene četiri brončane, devet srebrnih i četiri zlatne diplome. Brončanu diplomu za bagremov med dobili su Miroslav Sekereš i Stjepan Vnučec, a za kestenov i suncokretov med Simeun Trivunović. Srebrnu diplomu za bagremov med dobili su Mario Račić, Ivan Vinceković i Siniša Perko, za cvjetni med Tomislav Hajek, za med od amorfe Vedran Venturin i Nada Šerbecki, za lipov med Marijan Hajek i Krunoslav Kopejtko, a za kestenov med Tamara Sekereš. Zlatnu diplomu za med od amorfe dobili su Dražen Kocet i Marijo Milek, a za lipov med Marko Jagnjić i Željko Miša. Med od lipe Željka Miše proglašen je šampionom 12. Dana meda u Popovači. 

NAGRADA za iznimne uspjehe koje je Ivan, sada učenik 7. razreda, ostvario na državnom natjecanju iz informatike prošle školske godine Popovača svake godine nagrađuje osnovnoškolce koji izbore prva tri mjesta Državni prvak iz informatike za nagradu od grada dobio 3D printer U navedeni objekt u središtu Popovače smještene su dvije skupine djece predškolske dobi koje će sada imati priliku za učenje i svladavanje novih znanja i vještina BOLJI UVJETI ZA DJECU Područno odjeljenje Dječjeg vrtića Popovača započelo je s radom Među aktivnostima ističe se uspješno organiziranje 22 likovne kolonije te sedam likovnih kolonija "Štrkijada u Popovači" međunarodnog karaktera Promicanje, razvoj i unapređenja likovne kulture i kulturnog turizma PULS "Moslavački štrk" obilježio 10 godina uspješnog rada