Izbornik
Naslovnica Gradovi
BOLJI UVJETI ZA DJECU

Područno odjeljenje Dječjeg vrtića Popovača započelo je s radom

U navedeni objekt u središtu Popovače smještene su dvije skupine djece predškolske dobi koje će sada imati priliku za učenje i svladavanje novih znanja i vještina
Foto: Popovača
U sljedećem razdoblju grad planira graditi novi objekt vrtića u Kolodvorskoj ulici

Dječji vrtić Popovača započeo je s radom na još jednoj lokaciji, u zgradi pored gradske uprave, a koju je Grad Popovača potpuno adaptirao i uredio sukladno pedagoškim standardima kako bi se u vrtić mogla upisati sva prijavljena djeca koja zadovoljavaju uvjete.

U navedeni objekt u središtu Popovače smještene su dvije skupine djece predškolske dobi koje će sada imati priliku za učenje i svladavanje novih znanja i vještina od svakodnevne važnosti, a sve sukladno planu odgojno-obrazovnog rada.

– Osiguravanjem uvjeta u novoj zgradi omogućen je upis sve prijavljene djece koja su zadovoljila uvjete prema Pravilniku o upisima i mjerilima upisa. No, ako se nešto promijeni u statusu roditelja i ako se stvori mjesto, roditelji slobodno mogu kontaktirati vrtić – poručila je ravnateljica Dječjeg vrtića Popovača Andreja Zeman.

Dječji vrtić Popovača ove pedagoške godine pohađa ukupno 320 djece, podijeljenih u 16 skupina, a osim u centralnom objektu te u novouređenom prostoru, jedna mješovita skupina pohađa Područni odjel u Voloderu.

Grad Popovača i dalje intenzivno radi na povećanju kapaciteta u dječjem vrtiću pa se u sljedećem razdoblju planira graditi novi objekt, a koji bi uz postojeće imao ukupan kapacitet za 500-tinjak djece.

– Novi vrtić kapaciteta 200-tinjak polaznika planiramo pozicionirati u Kolodvorskoj ulici, neposredno uz novu OŠ Zorke Sever. Riječ je o parceli u vlasništvu Grada, koja površinom zadovoljava sve definirane potrebe za gradnju prizemnog objekta s dvorištem i igralištem, odnosno svim sadržajima koje predviđaju državni pedagoški standardi predškolskog odgoja i obrazovanja. Ova je lokacija prepoznata i zahvaljujući iznimno kvalitetnom prometnom pristupu budućem objektu – ističe gradonačelnik Mišković, koji dodaje kako se do kraja ljeta planira završetak projektne dokumentacije, odnosno ishođenje građevinske dozvole kako bi u jesen projekt bio spreman za najavljene natječaje za financiranje iz EU fondova.

Među aktivnostima ističe se uspješno organiziranje 22 likovne kolonije te sedam likovnih kolonija "Štrkijada u Popovači" međunarodnog karaktera Promicanje, razvoj i unapređenja likovne kulture i kulturnog turizma PULS "Moslavački štrk" obilježio 10 godina uspješnog rada Osim naših Moslavaca i gostiju iz cijele Hrvatske, našlo se tu i Čeha, Španjolaca, Bugara, Vijetnamki, poručuju organizatori MANIFESTACIJA U POPOVAČI Puh(m)ovo na Jelengradu – streličarstvo, oprema i isprobavanje oklopa Uoči samog otvorenja manifestacije tradicionalno je među predstavnicama kulturno-umjetničkih društava koja su nastupala održan izbor najljepše snehe Slavljenje početka berbe grožđa Voloderska jesen – poseban naglasak uvijek je na škrletu i na vinarima