Izbornik
Naslovnica Gradovi
Popovača svake godine nagrađuje osnovnoškolce koji izbore prva tri mjesta

Državni prvak iz informatike za nagradu od grada dobio 3D printer

NAGRADA za iznimne uspjehe koje je Ivan, sada učenik 7. razreda, ostvario na državnom natjecanju iz informatike prošle školske godine
Foto: Popovača

Grad Popovača svake školske godine nagrađuje osnovnoškolce koji na županijskim, odnosno državnim natjecanjima izbore prva tri mjesta. Tako je ovih dana gradonačelnik Josip Mišković sa zamjenikom Lovrom Miklaužićem prigodno nagradio učenika OŠ Popovača Ivana Prikratkog, državnog prvaka iz informatike.

Kao nagradu za iznimne uspjehe koje je Ivan, sada učenik 7. razreda, ostvario na državnom natjecanju iz informatike prošle školske godine, gradonačelnik mu je uručio 3D printer u nazočnosti ravnatelja Dražena Mlakara, učitelja informatike Darka Rakića i socijalne pedagoginje OŠ Popovača Martine Šterijovski. Čestitajući Ivanu uz želju da uspješne rezultate nastavi nizati i u sljedećem razdoblju, gradonačelnik je istaknuo kako ovom zasluženom nagradom Grad Ivanu, ali i svim ostalim učenicima, nastoji poručiti kako se njihovo zalaganje, njihov rad i znanje cijene, odnosno da oni doista predstavljaju istinski ponos svoga grada. U okviru ovog prijema zahvala je upućena i mentorima te ravnatelju, a naglašena je i činjenica da je Ivan jedini učenik u svojoj generaciji koji se na državnoj razini natjecao u svim kategorijama kada je riječ o informatici, a pored izvrsnih rezultata iz ovog predmeta, izborio je i odlične uspjehe na županijskom natjecanju iz matematike.

Inače, ovih dana je Grad Popovača objavio natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima s ovog područja. Dodjeljuje se ukupno 57 stipendija, a natječaj je otvoren do 6. studenog 2023. godine. Mjesečni iznosi stipendije srednjoškolcima iznose 60 eura, a za studente 80 eura.

NA DANIMA hrane i tradicijskih proizvoda bilo je gotovo 80 izlagača Zagrebački Crveni križ započeo s projektom Banke hrane Zagrepčani su sretni jer u njihov grad svakodnevno stižu svježi domaći proizvodi RADOVI obuhvaćaju izgradnju nedostajućih dijelova mreže, kao i rekonstrukciju dijelova u gradskim naseljima u kojima su neadekvatni sadašnjim i budućim potrebama Izgradit će se i rekonstruirati više od devet km mreže vodoopskrbe i odvodnje Gradonačelnik u obilasku radova: Projekt Aglomeracije dobro napreduje Centar mini atletike obuhvaća trim stazu za zagrijavanje, atletsku stazu duljine 100 metara, zaletište i jamu za disciplinu skok u dalj i troskok, bacalište za kuglu te najsuvremenije skakalište za skok u vis, svlačionice sa sanitarnim čvorovima Suvremeno atletsko borilište u Zaprešiću Otvoren Centar mini atletike, uređuje se i park za parkour