Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanec
Policija još traga za krivcima

Obnavlja se POU Ivanec koji je izgorio u podmetnutom požaru

Ivanec obnova Pučkog otvorenog učilišta
Foto: Grad Ivanec
Počelo je rušenje i uklanjanje opožarenih dijelova objekta ivanečkog Pučkog otvorenog učilišta u Nazorovoj ulici, koji je izgorio u podmetnutom požaru u petak, 4. studenog.

Iz Grada Ivanca podsjećaju kako je u golemom požaru u gluhim noćnim satima izgorjelo 300 četvornih metara krovišta, a nakon što se urušio plafon, požar je poharao i unutrašnjost, pri čemu su posve izgorjeli i učionički prostori u kojima se održavala nastava autoškole i tečajna nastava kao i popularni Retro Bar.

U međuvremenu su provedeni svi potrebni postupci (procjena štete, razna vještačenja i sl.) i sada je počelo uklanjanje kompletnog opožarenog dijela objekta, a nakon toga prići će se gradnji novih prostora.

U prvoj fazi, radovi će stajati 375.000 kuna

- Ako ne bude pogoršanja vremenskih prilika, u iduća tri tjedna planiramo sagraditi građevinski potpuno nove prostore. Raspored budućih prostora bit će drukčiji od sadašnjeg pa će se, uz novu učionicu za nastavu autoškole i tečajeve, dio prostora namijeniti i za upravu Pučkog otvorenog učilišta, što znači da bi se ona u perspektivi preselila iz Zadružnog doma na novu adresu. Također, tavanski prostor građevinski će se također prenamijeniti za učioničke prostore – ističe ravnatelj Učilišta Mario Kramar i napominje da će se sredstva za obnovu osigurati iz isplate osiguranja.

Obnovit će se ili, bolje rečeno, iznova će se sagraditi i prostor za kafić. U ovoj, prvoj fazi, radovi će stajati 375.000 kuna i njihovo obavljanje je temeljem provedene javne nabave povjereno Zidarsko – fasaderskom obrtu Đuras iz Margečana. S unutarnjim uređenjem nastavit će se sljedeće godine, kada je i predviđeno stavljanje u funkciju cijelog objekta, uključujući i kafić.

Policija, kako kažu iz Grada još uvijek traga za osobom ili više njih koje su podmetnule požar.