Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Grad ulaže u sportsku infrastrukturu

Obnavljaju se džudo dvorana u Mokošici, gradski bazen, gradi igralište u Gospinu polju

1/7
Foto: Grad Dubrovnik
Radovi na nogometnom igralištu već su počeli, skida se stari sloj trave, napravit će se drenaža, zahladnjivanje terena, staviti nova ograda te postaviti sloj umjetne trave s amortizirajućom podlogom

– Obnovom i uređenjem džudo dvorane u Mokošici Grad Dubrovnik počinje ciklus planiranih ulaganja u sportsku infrastrukturu, koji će u 2019. godini, između ostalog, uključiti početak rekonstrukcije zgrade ex-hotela Stadion, gradnju hangara veslačkog kluba Neptun, ali i gradnju nogometnog terena u Gospinom polju – najavio je gradonačelnik Mato Franković prilikom potpisivanja Ugovora o izvođenju radova adaptacije džudo dvorane. Ispred izvođača radova, tvrtke Texo Molior d.o.o., ugovor je u ime direktora potpisao Antonio Deranja.

Foto: Grad Dubrovnik

Žičara Srđ Uživanje u pogledu na Dubrovnik

Novac od žičare za sport

Trener Džudo kluba Mokošica Boris Čikato zahvalio je Gradu na investiciji jer će osigurati adekvatne uvjete rada Kluba, osnovnog preduvjeta za bolje sportske rezultate te za popularizaciju ovog sporta. Gradski vijećnik Blaž Pezo, dugogodišnji predsjednik Džudo kluba Mokošica je ocijenio da će buduća polivalentna dvorana obogatiti društveni život Mokošice jer će osim džudašima biti na raspolaganju rekreativcima s ovog područja.

Riječ je o adaptaciji postojećeg poslovnog prostora u suterenu stambeno poslovne zgrade „S“ u Mokošici ukupne neto korisne površine 370 četvornih metara koji se koristi za potrebe Džudo kluba Mokošica. Ugovorena vrijednost investicije iznosi 3,083.523 kune s PDV-om, a rok izvođenja je 90 dana od dana uvođenja u posao.

Početkom kolovoza potpisan je i ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije ex-hotela Stadion između Grada Dubrovnika kao naručitelja i tvrtke Texo Molior d.o.o. kao izvođača radova.

Investicija je vrijedna 18,358.898 kn. Ugovorom definirani rok završetka radova je 15 mjeseci od dana uvođenja u posao. 

Foto: Grad Dubrovnik

Inicijativa gradonačelnika Split i Dubrovnik od Vlade traže da sami određuju broj taksi dozvola

– Ova zgrada posljednjih 30 godina je posve neprimjerenog izgleda, a smještena je u samom centru grada. Vjerujem da ćemo nakon radova dobiti zgradu koja će biti reprezent vaterpola i plivanja u Dubrovniku. Nakon obnove zgrade Dubrovnik će prvi put dobiti svoj Muzej vaterpola – naglasio je gradonačelnik Mato Franković napomenuvši kako Grad Dubrovnik nastavlja s ulaganjima u sportsku infrastrukturu, a kao ključ toga navodi riješene odnose s tvrtkom Excelsa nekretnine, vlasnicima žičare.

–Ono što ćemo naplatiti od žičare uložit ćemo u sportsku infrastrukturu – rekao je Franković.

Hostel s 44 sobe

Rekonstrukcija zgrade gradskog bazena uključuje uređenje unutarnjih rubnih prostora objekta i vanjskih prostora. Unutarnji su sadržajno podijeljeni u dvije zone: prostori hostela, koji će se dovesti u visoki roh-bau, i prostori koji će se dovršiti do kraja, a koje će koristiti Grad Dubrovnik, odnosno Javna ustanova Sportski objekti Dubrovnik. Tu će, uz polivalentne prostore, biti smješteni prostori Vaterpolskog kluba Jug, Javne ustanove, Plivačkog kluba Jug i udruga. Ovom rekonstrukcijom Dubrovnik dobiva i prvi muzej vaterpola, koji će objediniti i sve sportske uspjehe našeg najtrofejnijeg kluba. Budući hostel organiziran je u dva zasebna trakta s izdvojenim pristupima na istočnoj i zapadnoj strani. Imat će 44 sobe, s recepcijom i caffeom u prizemlju, u zapadnoj lameli. Ovaj prostor ponudit će se u koncesiju.

Lazareti se svojom namjenom uklapaju u viziju održivog upravljanja destinacijom Novi kulturni centar Dubrovnika Lazareti, obnovoljeni novcem EU, zasjali u punom sjaju

Što se tiče izrade terena s umjetnom travom u Gospinom polju, radovi su već počeli. Nogometno igralište bit će dimenzija 113x71 metar, dok je teren za igru planiran na 101x65 metara, što udovoljava propozicijama za odigravanje utakmica Saveznog ranga.

Radovi na izradi terena s umjetnom travom obuhvaćaju skidanje sloja postojeće zemlje i trave, izrada novih drenažnih kanala, nasipavanje, postavljanje nove ograde oko cijelog terena, zahladnjivanje terena, oprema za održavanje te postavljanje sloja umjetne trave s amortizirajućom podlogom.

Vrijednost investicije kojom koordinira Javna ustanova Športski objekti Dubrovnik iznosi 3,2 milijuna kuna bez PDV-a.

Foto: Grad Dubrovnik

U gradu podno Srđa otvorena trgovina “Vrhunsko vukovarsko” Vukovarski proizvodi u Dubrovniku na dohvat ruke turistima iz cijelog svijeta