Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
U gradu podno Srđa otvorena trgovina “Vrhunsko vukovarsko”

Vukovarski proizvodi u Dubrovniku na dohvat ruke turistima iz cijelog svijeta

1/2
Foto: Grad Vukovar
Dubrovčani su najviše zanimanja pokazali za vukovarski med, suhomesnate proizvode, kozji sir, vina...

U srcu Dubrovnika, među starim zidinama, otvorena je trgovina zadruge Vrhunsko vukovarsko, pod nazivom “Vrhunsko vukovarsko – Vukovarska kuća” koja objedinjuje i svim Dubrovčanima, ali i posjetiteljima Dubrovnika nudi najbolju ponudu iz Vukovara.

Aktivan odmor na omiljenom kupalištu Na Vukovarskoj adi svatko može pronaći mir, odmor, ali i razonodu

Neposredno uz Stradun

Zahvaljujući suradnji Dubrovnika i Vukovara, koji godinama njeguju prijateljske veze, Vukovarcima je ustupljen poslovni prostor u samom srcu jadranskog bisera, a preko tamošnje zaklade “Blaga djela”. Za radove unutarnjeg uređenja i opremanja poslovnog prostora Društvo prijatelja dubrovačke starine doniralo je 234 tisuće kuna vukovarskoj zadruzi.

Tako sada prostor od pedesetak četvornih metara u Ulici Marojice Kaboge, neposredno uz Stradun na prelijepoj i frekventnoj dubrovačkoj lokaciji, objedinjuje najbolje iz Vukovara.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava naglasio je kako je Dubrovnik prvi grad prijatelj Vukovara u neovisnoj Hrvatskoj, a suradnja u različitim područjima traje već niz godina. Ovim su činom, poručio je, simbolično spojene plava i zelena Hrvatska.

modernizacija Grad Dubrovnik bolnici donirao 2,1 milijuna kuna za novi informatički sustav

– Ovo je nevjerojatna prilika za vukovarske gospodarstvenike da na mjestu bogatog turizma prezentiraju i ponude svoje proizvode. Našim proizvođačima dajemo više nego fer priliku da se pozicioniraju na uistinu jako dubrovačko tržište čije su potrebe velike. Ovo je uistinu golem iskorak i nadamo se da ćemo tijekom godina postići razinu koja će zadovoljiti potrebe tržišta na moru, ali i da ćemo ponudu Vukovara upotpuniti proizvodima iz Dubrovnika. To bi onda bila lijepo ispričana priča – istaknuo je Penava.

Stari gradovi prijatelji

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković naglasio je kako su Dubrovnik i Vukovar stari gradovi prijatelji koji su u ratu dijelili sličnu sudbinu, ali i potpuno različit poslijeratni razvoj te da je zato sretniji što dva grada i na ovaj način surađuju. U novootvorenom prodajno-prezentacijskom prostoru, na jednom mjestu, kroz proizvode i samo uređenje prostora promovira se Vukovar i sve ono što grad na obali Dunava nudi. Dubrovnik je prvi grad koji je proizvođačima okupljenim u zadrugu omogućio da na jednom mjestu ponude svoje domaće proizvode. Najveće zanimanje Dubrovčani su pokazali za vukovarski med, suhomesnate proizvode, šalšu, hladna suncokretova ulja, kozji sir i vina.

– Vukovar je grad koji ima puno toga ponuditi domaćim kupcima i turistima. U svjetskoj destinaciji poput Dubrovnika naši će proizvodi biti dostupni i gostima iz cijeloga svijeta – rekao je Vedran Barić, upravitelj zadruge Vrhunsko vukovarsko.

U organizaciji Grada Jednodnevni izleti za umirovljenike u Bizovačke toplice BESPLATNi TENISKi KAMP ZA DJECU Teniski tereni u Vukovaru ispunjeni smijehom