Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Aktivan odmor na omiljenom kupalištu

Na Vukovarskoj adi svatko može pronaći mir, odmor, ali i razonodu

Foto: Grad Vukovar
Gradonačenik Vukovara Ivan Penava posjetio je adu sa suradnicima i neko su vrijeme proveli s kupačima i drugim posjetiteljima

Vukovarska ada tijekom godina postala je omiljeno izletište i kupalište ne samo Vukovaraca, nego i građana iz okolnih mjesta. Nakon čišćenja i uređenja, o čemu već 14 godina brigu vodi Športsko-ribolovna udruga Dunav, otvorena je sezona kupanja na Vukovarskoj adi.

Dan zajedništva, ponosa i sreće u Vukovaru Vukovarci se okupili u park šumi Adica i prisjetili uspjeha nogometaša u Rusiji

Popularno kupalište posjetili su i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i njegov zamjenik Marijan Pavliček sa suradnicima i proveli neko vrijeme s kupačima i drugim posjetiteljima. Gradonačelnik je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što Grad Vukovar u suradnji s udrugom Dunav i ove godine uspješno realizira manifestaciju “Ljeto na vukovarskoj adi”.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo biti na Vukovarskoj adi, poznatom kupalištu Vukovaraca, ali i svih posjetitelja Vukovara. Sadržaj je to koji doista obogaćuje svakodnevni život našega grada i građana, ali i turističku ponudu te predstavlja nešto po čemu smo prepoznatljivi u cijeloj državi – rekao je Penava.

BESPLATNi TENISKi KAMP ZA DJECU Teniski tereni u Vukovaru ispunjeni smijehom

Omiljeno vukovarsko izletište vikendom posjeti i po nekoliko tisuća ljudi željnih druženja, osvježenja, zabave, rekreacije ili jednostavno ugodnog boravka u prirodi.

– Sve godine koje su iza nas dokazuju da je riječ o prekrasnom projektu koji ima odličan odaziv, a svaki posjetitelj ovdje može pronaći nešto za sebe – istaknuo je gradonačelnik.

Predsjednik Športsko-ribolovne udruge “Dunav” Alen Bainrauch navodi da svatko na Vukovarskoj adi može pronaći mir, odmor, ali i razonodu.

– Kao i svake godine, posjetitelji mogu uživati u prekrasnim pješčanim plažama, ugostiteljskim uslugama te sportu i rekreaciji na igralištima za odbojku i mali nogomet na pijesku. Grad Vukovar projekt sufinancira s 250 tisuća kuna, a cijena karte za cijelu sezonu iznosi 40 kuna - istaknuo je Bainrauch te ovom prilikom pozvao sve ljude dobre volje da dođu vidjeti vukovarski kutak raja.

Kontinuiranim radom na oplemenjivanju prostora te širenjem ponude, Vukovarska ada postala je, ali i ostala, turistički proizvod Grada Vukovara, što je prepoznala i Hrvatska turistička zajednica koja je ističe kao jednu od najljepših plaža u Hrvatskoj. 

bubble football utakmica U Vukovaru obilježen Dan zajedništva, ponosa i sreće