Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Dan zajedništva, ponosa i sreće u Vukovaru

Vukovarci se okupili u park šumi Adica i prisjetili uspjeha nogometaša u Rusiji

1/2
Foto: Branimir Bradarić
Turnir u bubble footballu privukao je velik broj znatiželjnika, a uz igru nije nedostajalo smijeha i dobre zabave. Nakon turnira na red su došli tamburaši

Na dan kada je 2018. godine u Zagrebu organiziran svečani doček za hrvatske nogometne reprezentativce, koji su na SP-u u Rusiji osvojili drugo mjesto, diljem Hrvatske, pa i u Vukovaru, održan je Dan zajedništva, ponosa i sreće.

BESPLATNi TENISKi KAMP ZA DJECU Teniski tereni u Vukovaru ispunjeni smijehom

U organizaciji Turističke zajednice Grada Vukovara u vukovarskoj Park-šumi Adica okupio se veliki broj građana odjevenih u dresove reprezentacije ili s nekim od navijačkih rekvizita. Tom prilikom u Adici je organiziran i tzv. bubble football turnir, a za dobru zabavu pobrinuli su se i tamburaši.

Obilježen diljem Hrvatske

– Hrvatska nogometna reprezentacija na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju prošle godine krenula je upravo iz Vukovara, a ta nas je ruska avantura okupila u zajedništvu i donijela jednu novu energiju u Hrvatsku. Taj duh koji je uspio zaživjeti u reprezentaciji zahvaljujući igračima, treneru i stručnom stožeru, pokazao je one najbolje vrijednosti zajedništva, požrtvovnosti, borbenosti, sportskoga duha, a kroz to i nepobjedivosti i to se najbolje osjetilo prije godinu dana na dočeku vatrenih kako u Zagrebu tako i na dočecima širom Hrvatske, BiH i dijaspore, kada je ogromna masa naroda osjetila te vrijednosti i došla pozdraviti heroje naših dana – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava dodajući da ni trenutka nisu dvojili uključiti se u ovu manifestaciju.

Podsjetio je kako su se i u Vukovaru tijekom cijeloga SP-a utakmice gledale organizirano i da je atmosfera u gradu bila nekako posebna.

Stambeno zbrinjavanje Ključevi stanova za mlade kadrove

Direktorica Turističke zajednice Vukovara Marina Sekulić podsjetila je kako je inicijativu da se obilježi veliki uspjeh vatrenih u Rusiji zapravo potaknuo izbornik Zlatko Dalić koji je ove godine bio ambasador festivala nematerijalne kulturne baštine “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”.

– Izbornik Dalić tada je rekao da to zajedništvo koje je ovdje u Vukovaru posebno snažno treba obilježiti. Temeljem te inicijative i uz Organizatore bez granica pokrenuli smo ovo današnje obilježavanje kako bi se građani družili i zabavili te zajedno evocirali uspomene na proživljeno ljeto 2018. godine – rekla je Sekulić.

Podsjetila je i kako je Dan zajedništva, ponosa i sreće obilježen u 20-ak gradova širom Hrvatske, ali i kako je inicijativa ovoga dana krenula upravo iz Vukovara koji je odmah po pokretanju inicijative odlučio biti njen dio.

I sami građani koji su se okupili u Adici i odlučili na takav način obilježiti obljetnicu ovoga velikog sportskog uspjeha bili su zadovoljni. Bila je to još jedna prilika da se prisjete dana od prošle godine, utakmica koje su pratili na trgovima ili po kafićima kao i dana kada je organiziran doček vatrenih u Zagrebu.

Aktivnosti Ljetni sportski kamp za djecu

– Hrvatska ima puno velikih sportskih uspjeha, ali rezultat iz Rusije je nešto posebno jer se ipak radi o nogometu. Mislim kako je ova ideja dobra i da s njom treba nastaviti kako bi se prisjećali Rusije. Uz to dobro je i za građane koji se zabave i dan provedu na neki drugačiji način – rekao nam je Tomislav iz Vukovara.

Tradicija u nastajanju

Dodao je kako se samo treba sjetiti euforije koja je tih dana vladala u Hrvatskoj i ponosa radi rezultata reprezentacije koji nikoga nigdje nije ostavljao ravnodušnim.

Aleksandar Kovačević iz Organizatora bez granica i producent manifestacije “SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”, kao i manifestacije Dani zajedništva, ponosa i sreće kazao je kako je malo trenutaka kada cijelu naciju obuzme osjećaj sreće i ponosa, a da se upravo to događalo prošle godine tijekom cijelog SP-a u Rusiji, a posebno 16. srpnja, kada je vatrenima organiziran doček u Zagrebu.

Poduzetnicima uručeni ugovori Uz potporu grada kupuju nove strojeve, uredski namještaj, idu na edukacije...

– Želja nam je da ova manifestacije postane tradicija. Priča kreće iz Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a prema mogućnostima gradova koji će biti uključeni u projekt, organizirali su se programi na kojima su sudjelovali građani obučeni u kockice – istaknuo je Kovačević.