Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Poduzetnicima uručeni ugovori

Uz potporu grada kupuju nove strojeve, uredski namještaj, idu na edukacije...

Foto: Branimir Bradarić
Odobreni su poticaji za 76 poduzetnika s područja Vukovara koji zapošljavaju 529 radnika

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima uručio je vukovarskim poduzetnicima ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava. Kako je rečeno, riječ je o potporama iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Vukovara na koje je ove godine pravo ostvarilo 95 poduzetnika.

Suradnja Američki posjet Vukovaru

Prijave mladih

– Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Grada Vukovara obradio je 129 zahtjeva od kojih je odobreno 95 među kojima je i 76 poduzetnika s područja Grada koji zapošljavaju 529 radnika. Ovom prilikom u gospodarstvo smo plasirali 1,3 milijuna kuna – rekao je Penava.

Istaknuo je da je cilj potpora očuvati radna mjesta i stvoriti uvjete za lakši rast poduzetnika i tako pomoći razvoj gospodarstva. Napomenuo je i da gradske vlasti mjere iz Programa donose u suradnji s poduzetnicima osluškujući njihove potrebe pa se i program mjera mijenja i prilagođava poduzetnicima i njihovim potrebama.

Zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić posebno je istaknula da je zadovoljna činjenicom što su se brojni mladi odlučili na poduzetničke pothvate. Dodala je i to da je još 700.000 kuna u proračunu ostalo raspoloživo za potpore poduzetnicima te je pozvala sve koji nisu aplicirali, a imat će određena ulaganja da to učine.

bubble football utakmica U Vukovaru obilježen Dan zajedništva, ponosa i sreće

– Osim potpore koju Grad Vukovar pruža poduzetnicima, osigurali smo i potpore za poljoprivrednike te pozivam sve koji žele započeti ili unaprijediti svoje poslovanje da dokumentaciju u skladu s javnim pozivom dostave u nadležni Upravni odjel. Grad Vukovar svojim poduzetnicima uvijek stoji na raspolaganju – rekla je Mujkić.

Pročelnica za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić pojasnila je da je javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Vukovara za 2019. godinu otvoren 5. travnja. Ima raspoloživih 14 mjera tako da, kako je rekla Grubišić, svatko od poduzetnika može pronaći neku koja mu može pomoći u daljnjem razvoju i kvalitetnijem i uspješnijem poslovanju. Kaže i kako je najiskorištenija Mjera 3. (očuvanje postojećih poduzetnika) putem koje je odobreno 39 potpora u ukupnoj vrijednosti većoj od 400 tisuća kuna. Sufinancirano je i otvaranje 21 novog obrta ili društva u ukupnom iznosu od gotovo 200 tisuća kuna.

– Ono što je važno istaknuti je činjenica da na ovaj način potičemo i održavamo stanje zaposlenih u gospodarstvu. Inače iz ovog programa sredstva se mogu koristiti za opremu, razvoj poslovanja, povećanje broja zaposlenih, edukacije, marketinške aktivnosti, odnosno sve ono što im pomaže da se prošire i održe na tržištu. Po različitim mjerama iz ovog programa, svaki poduzetnik može dobiti maksimalno 200 tisuća kuna – rekla je Grubišić.

Infrastrukturni radovi Pri kraju nadvožnjak kod Luke Vukovar

“Htjele smo ostati ovdje”

Zadovoljni su i poduzetnici kojima će ova bespovratna sredstva pomoći u daljnjem razvijanju posla. Tako će neki kupiti nove strojeve, drugi namještaj, treći planiraju edukacije…

– Prije tri godine vratio sam se iz Lovrana u Vukovar i otvorio obrt Nervus Šubarić. Ova sredstva mi svakako puno znače. Naime, bavim se fizioterapijom i ova sredstva iskoristit ću za edukacije i podizanje usluge. Vjerujem da će te edukacije omogućiti još kvalitetnije usluge moga obrta – rekao je vlasnik Dinko Šubarić.

Među onima koji su ostvarili pravo na potpore je i obrt VU RENT koji se bavi iznajmljivanjem automobila. Posluju od trećeg mjeseca ove godine, a dobivena sredstva iskoristit će za kupnju uredskog namještaja.

Suradnja Na Forumu u Bukureštu Zahvalnica Vukovarskoj županiji

– Nova smo tvrtka i ova sredstva svakako će nam više nego dobro doći. Zadovoljni smo kako nas Grad prati i pomaže jer danas je zaista teško opstati. Prijateljica i ja smo zajedno pokrenule ovaj obrt i zadovoljne smo. Nismo se htjele iseliti, nego smo željele ostati u Vukovaru – rekla je Mirjam Vukičević.