Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Stambeno zbrinjavanje

Ključevi stanova za mlade kadrove

Foto: Branimir Bradarić
Gradonačelnik Ivan Penava uručuje ključeve

Još šest obitelji stambeno je zbrinuto na području Vukovara. Ključeve stanova uručio im je gradonačelnik Ivan Penava ističući kako se nastavlja sa stambenim zbrinjavanjem osoba određenih struka i zanimanja za kojima postoji posebno iskazana potreba.

Stambeno zbrinjavanje u Belom Manastiru Sagrađeno i uređeno 20 stanova za socijalno ugrožene, gradi se još jedna zgrada s 33 stana

– Izuzetno je zadovoljstvo vidjeti da mladim obrazovanim ljudima jačamo kapacitete grada Vukovara. Riječ je o mladim i stručnim ljudima čija životna usmjerenja čine naše potrebe, a ovim činom ostvarujemo namjere o kojima već dugo pričamo, stvaramo dobru osnovu za bolju budućnost našega grada, a sve to kroz iznimno dobru suradnju s Vladom te Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje – rekao je Penava prilikom uručivanja ključeva stanova.

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić kazala je da su ukupno primili 55 prijava za stambeno zbrinjavanje od čega ih je 13 bilo nepotpunih, a 8 ih je odbijeno jer nisu zadovoljili osnovne uvjete. – Pri odabiru korisnika postupano je po Pravilniku, a svi podnositelji zahtjeva bodovali su se s obzirom na struku, godine te opći doprinos društvu – rekla je Mujkić dodajući da je s obzirom na kratak rok Povjerenstvo za donošenje odluka o odabiru korisnika kadrovskih stambenih jedinica na području grada Vukovara odlučilo pozvati sve one koju su predali nepotpunu prijavu da je nadopune.

Poduzetnicima uručeni ugovori Uz potporu grada kupuju nove strojeve, uredski namještaj, idu na edukacije...

Voditelj regionalnog ureda Vukovar, Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Miroslav Kosanović istaknuo je da je čast vidjeti mlade obitelji koji će ostati živjeti u gradu Vukovaru jer upravo oni su pokretač razvoja u našem okruženju.