Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
BESPLATNi TENISKi KAMP ZA DJECU

Teniski tereni u Vukovaru ispunjeni smijehom

1/9
Foto: Zaklada Marin Cilic
Dino i njegov brat Denis, također bivši tenisač, krenuli su s inicijativom koju su podržali Tenis klub Borovo naselje te drugu godinu za redom Zaklada Marin Čilić

Krenulo je četvrto izdanje Vukovar tenis kampa za djecu. Njih gotovo stotinu ovih će dana uživati u teniskoj atmosferi uz nove ali i neke stare prijatelje. Kamp traje sve do subote 27. srpnja 2019. godine, a do tada će dobiti priliku steći nove sportske vještine. Prva četiri dana uče se razni teniski udarci i vježba se u grupnim igrama, dok će zadnji dan moći pokazati i prenijeti svojim roditeljima sve ono što su savladali. U kampu i ove godine sudjeluju djeca s poteškoćama u razvoju iz Vukovarskih leptirića.

Aktivnosti Ljetni sportski kamp za djecu

Organizator Tenis kampa Vukovar je Dino Ilečić, rođeni Vukovarčanin te i sam bivši tenisač, a sada znanstvenik u sportu te sudionik brojnih predavanja i teniskih događanja u Švedskoj. Dino i njegov brat Denis, također bivši tenisač, krenuli su s inicijativom koju su podržali Tenis klub Borovo naselje te drugu godinu za redom Zaklada Marin Čilić. Međunarodnoj teniskoj suradnji i ove godine su se pridružili i drugi iskusni treneri poput Petera Lindgrena i Lise Skeppsedt iz Švedske, Sare Johannson iz Austrije, Josipe Bek i Pere Cvitkovića iz Hrvatske.

“Jako sam sretan što je kamp i ove godine sjajno posjećen. Zabilježili smo rekordan broj djece, a mojim suradnicima i meni to jako puno znači jer potvrđuje da se djeca na teniskim terenima osjećaju sretno te da uživaju u tenisu i druženju sa svojim vršnjacima“, - izjavio je Dino Ilečić, voditelj teniskog kampa.

Foto: Zaklada Marin Cilic

Zaklada Marin Čilić, našeg proslavljenog tenisača i ove godine je podržala kamp, dok je Teniski klub Borovo naselje četvrtu godinu zaredom ustupio svoje terene te stručnu pomoć kako bi djeca Vukovara mogla uživati u međunarodnoj sportskoj, a prije svega prijateljskoj atmosferi. Suradnja Zaklade Marin Čilić, Tenis kluba Borovo naselje i Dine Ilečića tako se uspješno nastavlja popraćena osmijehom vukovarskih mališana.

“Omogućiti svoj djeci da vježbaju, druže se i uče zdravim životnim navikama vrijednosti su koje promičemo kroz aktivnosti naše Zaklade. Ovo što Dino i njegovi suradnici rade već četiri godine vrijedno je divljenja i ponosni smo što možemo biti djelićem ove hvalevrijedne priče i atmosfere“, - izjavio je Marin Čilić.

Sport duge tradicije u Požegi U ljetnoj školi kuglanja 40-ak mladih

Jedan od ciljeva ovog besplatnog teniskog kampa je približiti sport djeci te ih motivirati da se aktivno bave tjelesnom aktivnosti tijekom cijele godine. No, širenje zajedništva i važnosti timskog rada jednako je bitan cilj ovog projekta. Kako u kampu sudjeluju i djeca s poteškoćama u razvoju i djeca različitih narodnosti, upravo je sport najbolji medij koji ih povezuje, briše sve granice među njima, te ih uči zajedništvu i važnosti timskog rada.