Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
U organizaciji Grada

Jednodnevni izleti za umirovljenike u Bizovačke toplice

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Cijena karte koju plaćaju umirovljenici je 10 kuna, a ostatak do ukupne cijene od 34 kn sufinancira Grad

U organizaciji Grada Vukovara i ove godine umirovljenicima sa 60 i više godina, koji imaju prebivalište na području grada, ponudit će se jednodnevni izleti u Bizovačke toplice. Prema riječima gradonačelnika Ivana Penave, Grad ove izlete za svoje umirovljenike sufinancira već četiri godine tako da umirovljenici plaćaju 10 kuna dok Grad Vukovar pokriva iznos do ukupne cijene od 34 kune. Kazao je i da je za ovu namjenu u gradskom proračunu osigurano 100.000 kuna, a jednodnevni izleti bit će organizirani svakog utorka. Put Bizovca će kretati po četiri autobusa s ukupno 200 umirovljenika.

Projekt Počeli radovi na uređenju rijeke Vuke od središta Vukovara do Park-šume Adica

– Ovaj projekt smo u suradnji s Hrvatskom udrugom umirovljenika osmislili prvenstveno kako bismo sadržajno obogatili živote sugrađana treće životne dobi jer nam je jako stalo da imaju što bogatiji društveni život. Siguran sam da je uz ostale sadržaje koje pružamo, odlazak umirovljenika u Bizovačke toplice iznimno lijep i adekvatan način da našim umirovljenicima uljepšamo slobodno vrijeme – rekao je Penava.

Predsjednik Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada grada Vukovara Andrija Biro istaknuo je da prošlogodišnja iskustva odlaska u Bizovačke toplice govore da je riječ o izvrsnoj praksi te da su ti izleti za njih zdravstveno korisni, a u isto vrijeme omogućuju im i druženje.

Teren je predviđen za nogomet, rukomet i tenis Obnova igrališta Vukovar na Lijevoj bari dobio novo igralište

Korisnici jednodnevnih izleta u Bizovačke toplice dužni su osobno podnijeti zahtjev u prostorijama Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada Grada Vukovara uz dokumente koje na uvid donose prilikom prvog upisa: dokaz o prebivalištu i dokaz o mirovini.