Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Projekt

Počeli radovi na uređenju rijeke Vuke od središta Vukovara do Park-šume Adica

1/5
Foto: Grad Vukovar
Riječ je o šestoj poddionici ukupne vrijednosti 6,2 milijuna kuna, dok je planirana vrijednost cjelokupne investicije uređenja rijeke Vuke i obalnog pojasa na području grada Vukovara 57,195.082,81 kunu

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava otvorili su radove na uređenju rijeke Vuke i obalnog pojasa na području grada Vukovara. Riječ je o šestoj poddionici ukupne vrijednosti 6,2 milijuna kuna, dok je planirana vrijednost cjelokupne investicije uređenja rijeke Vuke i obalnog pojasa na području grada Vukovara 57,195.082,81 kn.

U iduće dvije godine u Vukovaru će biti oslikano 10 novih murala, ali i 5 3D slika Poziv Grada Na zgradama će se nacrtati još 15 novih slika

Gravitirajuće područje uz rijeku Vuku koja se u Vukovaru ulijeva u Dunav, duž cijelog poteza zahvata, bit će u potpunosti uređeno urbanim sadržajima koje će uz krajobrazno uređenje stanovnicima grada Vukovara u budućnosti omogućiti korištenje prostora na nov i kvalitetniji način.

Ovim projektom uređenja rijeke Vuke i obalnog pojasa trajno će se izgraditi sustav obrane od poplava i ujedno omogućiti upravljanje vodnim režimom rijeke Vuke, kako za niskih voda tako i za razdoblja visokih voda rijeke Dunav na području grada Vukovara.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković rekao je da se u sinergiji s Gradom Vukovarom radi na nadograđivanju projekta ove šetnice, koja će u konačnici spojiti središte Vukovara s Park-šumom Adicom, a cilj je revitalizirati dio prirode i građanima omogućiti što ljepši i dostupniji okoliš uz Dunav što čini i rijeka Vuka, stara Vuka i nekoliko bara koje se nalaze u blizini.

Digitalna zbirka The Bata Salesman Bata u Borovu tiskao novine koje je distrbuirao u Africi i Aziji

- Izvodimo radove na pregradi u samom centru Vukovara koja će omogućiti zaustavljanje i pohranjivanje vode iz Vuke i puštanje dunavskih voda pa će se moći prehranjivati stara Vuka te održavati bolji vodni režim 10 do 15 km unutar cijelog toka Vuke - pojasnio je Đuroković.

Gradonačelnik Penava izrazio je zadovoljstvo odličnom suradnjom s Hrvatskim vodama.

- Ovim projektom dobit ćemo značajne sadržaje koji će uvelike podići kvalitetu života u društvenom i ekološkom smislu. Gradnjom nove šetnice ćemo omogućiti građanima površinu za kretanje i boravak u prirodi, rekreaciju i opuštanje, a podizanjem razine Vuke pozitivno će se utjecati na prirodna staništa - rekao je Penava te dodao kako zahvaljujući ovakvim projektima pokazujemo da potencijale koje imamo uz rijeku Vuku i Dunav iskorištavamo na najbolji mogući način i u punom svjetlu ih stavljamo na raspolaganje građanima i svim posjetiteljima Vukovara.

U Osijeku su se natjecale 163 gimnastičarke Natjecanje Gimnastičarke Vukovara zlatne u Osijeku