Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
Superscript Title: Potpisan ugovor o izradi projektne dokumentacije

Obnova društvenog doma u Gornjem Miholjcu

Gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić
Foto: Grad Slatina

Potpisan je ugovor o izradi projektne dokumentacije za sveobuhvatnu obnovu zgrade društvenog doma u Gornjem Miholjcu, vrijedan 14.000 eura bez PDV-a. Potpisao ga je gradonačelnik Denis Ostrošić s vlasnikom Ureda ovlaštenog inženjera građevinarstva Željkom Šaponjom.

Projektna dokumentacija trebala bi biti izrađena u skladu s Programom energetske obnove zgrada javnog sektora za razdoblje od 2023. do 2030., koji provodi Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Planirana je sanacija i uređenje prizemlja u sklopu kojega se nalaze dvije manje dvorane za sastanke, prodavaonica sa skladištem te prostorije za rekreaciju, odnosno streljana za zračnu pušku, kao i kata zgrade na kojemu su dvije dvorane, stubište i natkriveni balkon s ulazom u dvorane.

Zgrada je građena oko 1948./1949. godine, a 90-ih godina prošlog stoljeća ugrađena je armirano-betonska međukatna ploča te je zamijenjen crijep na zgradi koja je trenutačno u funkcionalnom, ali u dosta lošem stanju.

Planirana je, stoga, zamjena stolarije i izvedba toplinske izolacije vanjskih zidova i zidova prema negrijanom dijelu zgrade te krova i poda, zatim modernizacija, odnosno zamjena sustava grijanja i hlađenja te rasvjete, kao i ugradnja fotonaponskih modula. 

SLATINA Otvara se taktilna čitaonica za osobe s teškoćama Sladojevci Uređene svlačionice u Sportsko-rekreacijskom centru Završna faza Izgradnja parkinga kod Doma zdravlja