Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
bjelovar

Obnova Dvorane europskih prvaka u Bjelovaru koštat će 1,5 milijuna €

Rukomet u Bjelovar
1/2
Foto: Bjelovar
Projekt potpune obnove dvorane počinje ove godine, a njegova realizacija osigurat će i uvjete dostojne europskih natjecanja te pružiti još veću udobnost i sigurnost za sve posjetitelje

Grad Bjelovar, jedna od ključnih točaka hrvatskog rukometa, započinje ambiciozan projekt obnove Dvorane europskih prvaka, jednog od simbola sportskih uspjeha ovog grada. Ovaj projekt, čija je procijenjena vrijednost 1,5 milijuna eura, neće samo unaprijediti infrastrukturu za sportska natjecanja, već i dodatno učvrstiti status Bjelovara kao rukometne prijestolnice Hrvatske.

Uvjeti za prvake

Gradonačelnik Dario Hrebak, veliki entuzijast za ovaj projekt, ističe kako će obnova osigurati uvjete dostojne europskih natjecanja te pružiti još veću udobnost i sigurnost za sve posjetitelje. Bjelovar, grad s bogatom sportskom tradicijom, ponosi se povijesnim uspjesima svojih sportaša, a rukomet zauzima posebno mjesto u srcima Bjelovarčana. Dvorana europskih prvaka, nazvana u čast slavnih dana rukometa, zaslužuje biti u skladu s visokim standardima koje diktira moderna sportska infrastruktura. Prema riječima gradonačelnika Hrebaka, projektom obnove planira se sveobuhvatno unaprijediti postojeći objekt, kako bi se postigli uvjeti neophodni za održavanje europskih utakmica i pružanje maksimalnog komfora gledateljima i sportašima.

– Radimo tribine i s druge strane dvorane kako bismo zadovoljili uvjete igranja europskih utakmica. Postavlja se novi, kvalitetniji pod, uređuju se tribine, staklena ograda, postavljaju se novi semafori, novi kafić, svlačionice, svečana loža... – izjavio je gradonačelnik Hrebak. Njegova izjava jasno upućuje na to koliko se pažnje posvećuje svakom detalju u obnovi ove dvorane. Svaka promjena ima za cilj poboljšanje funkcionalnosti i estetskog izgleda dvorane, s posebnim naglaskom na osiguravanje što boljih uvjeta za igranje i praćenje utakmica. Jedan od ključnih elemenata obnove je proširenje kapaciteta dvorane izgradnjom tribina s obje strane, što će omogućiti većem broju gledatelja uživanje u utakmicama. Trenutna infrastruktura dvorane zadovoljava osnovne potrebe, no proširenjem kapaciteta stvara se uvjet za održavanje važnih europskih utakmica koje zahtijevaju veći broj mjesta za gledatelje. Novi raspored tribina osigurat će i bolju preglednost terena, što će dodatno poboljšati iskustvo gledanja utakmica.

Osim proširenja tribina, planira se i postavljanje novog, kvalitetnijeg sportskog poda, koji će znatno smanjiti rizik od ozljeda igrača te poboljšati performanse tijekom igre. Ovaj pod bit će prilagođen svim vrstama sportskih aktivnosti, što će omogućiti ne samo rukometne, već i druge sportske manifestacije na najvišoj razini. Unapređenje unutrašnjosti dvorane također je jedan od glavnih ciljeva ovog projekta. Uz nove tribine bit će postavljena i staklena ograda koja će osigurati bolju sigurnost gledatelja, a istovremeno omogućiti neometan pogled na teren. Ona neće samo pridonijeti estetici dvorane, već će biti i funkcionalna i osigurat će da svi gledatelji imaju jednako kvalitetno iskustvo praćenja utakmica. Postavljanje novih semafora s modernim LED ekranima omogućit će preciznije praćenje rezultata i statistika tijekom utakmica. Semafori će biti pozicionirani tako da su vidljivi sa svih dijelova tribina, čime će se osigurati neometano praćenje svih detalja utakmice. U planu je i izgradnja novog kafića, koji će biti smješten unutar dvorane. Ovaj prostor bit će dizajniran kao mjesto za opuštanje i druženje prije i poslije utakmica, s ponudom raznovrsnih napitaka i laganih zalogaja. Kafić će također imati moderan interijer koji će se savršeno uklopiti u cjelokupni dizajn dvorane.

Svlačionice i lože

U sklopu obnove dvorane, posebna pažnja bit će posvećena uređenju novih svlačionica za igrače i trenere. Moderne, prostrane i funkcionalne svlačionice pružit će sportašima sve što im je potrebno za pripremu prije utakmice i oporavak nakon nje. Svaka svlačionica bit će opremljena najnovijom tehnologijom, a posebna pažnja bit će posvećena i higijenskim uvjetima, kako bi se osigurala maksimalna udobnost i sigurnost sportaša. Svečana loža, koja je također dio plana obnove, bit će dizajnirana kao ekskluzivni prostor za važne goste i partnere kluba. Ovaj prostor će pružati vrhunski komfor, s elegantnim interijerom i vrhunskom uslugom, čime će se dodatno podići ugled Dvorane europskih prvaka kao mjesta koje privlači najvažnije sportske i društvene događaje.

– Dvorana europskih prvaka nije samo mjesto za sportska natjecanja, ona je i simbol našeg grada. Bjelovar je grad rukometa i zaslužuje modernu rukometnu dvoranu – ističe gradonačelnik Hrebak, koji je posebno ponosan na ovaj projekt. On vjeruje da će obnova dvorane donijeti novu energiju gradu i njegovim stanovnicima te da će ovaj projekt postaviti temelje za daljnji razvoj sporta i infrastrukture u Bjelovaru.

storyeditor/2024-08-16/brajdic_hrgovljani.jpg Oživljavaju i lokalni ribnjak Pulman Radovi u Hrgovljanima i drugim mjesnim odborima u punom zamahu storyeditor/2024-08-16/bj_b_semafor.jpg Ulica Ante Trumbića te Andrije Kačića Miošića od jeseni će postati jednosmjerne Novi semafor na pješačkom prijelazu kod Gimnazije i promjene u prometu storyeditor/2024-08-09/miran_2.jpg Grad Bjelovar uručio je Miranu 10.000, a treneru Bošnjaku 3000 eura Slavlje u Bjelovaru – brončani Miran Maričić dočekan kao heroj