Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Split

Obnovit će se tri škole i jedan vrtić

OŠ Pojišan
Foto: Grad Split
Priprema projekata podrazumijevala je uređenje imovinsko-pravnih odnosa, izradu tehničke dokumentacije koju je koordinirala Služba za izgradnju Grada Splita te izradu same prijave za koju je bio zadužen tim Razvojne agencije Split

Tri splitske osnovne škole, Pojišan, Skalice i Mertojak te dječji vrtić "Mandalina" idu u energetsku obnovu. Rezultat je to uspješne prijave Grada Splita za koji je Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. izradila projektne prijave te ih predala u prvom danu otvaranja Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“.

Andro Krstulović Opara centri izvrsnosti I Split dobio centre za nadarene osnovce

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prihvatio je financiranje ova četiri projekta ukupne vrijednosti 26,3 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose maksimalno predviđenih 40%, odnosno 10,5 milijuna kuna, dok će se ostatak sredstava osigurati iz proračuna grada Splita, nacionalnih izvora sufinanciranja provedbe EU projekata, kao i iz samih ušteda koje će, nakon provedbe energetskih mjera kroz 24 mjeseca trajanja projekta, na godišnjoj razini iznositi oko pola milijuna kuna.

Za peti prijavljeni projekt, energetsku obnovu DV "Latica" u vrijednosti od milijun kuna također se očekuju rezultati ocjene kvalitete. Podsjetimo, u prosincu prošle godine započeli su radovi na energetskoj obnovi DV "Morski konjić" u Slatinama u vrijednosti gotovo pola milijuna kuna, koje su Grad Split i RaST u potpunosti osigurali kroz Javni poziv za dodjelu sredstava na ime naknade za proizvod ZelEN za 2017. godinu.

Obnova vrtića Radost u Poreču Poreč 'Naš projekt moći će slijediti i ostali gradovi'

Energetska obnova podrazumijeva cjelovite zahvate koji uključuju građevinske, strojarske i elektrotehničke mjere koje će rezultirati smanjenjem potrošnje energije i povećanjem korištenja obnovljivih izvora energije, koji će na svim objektima rezultirati s više od 50% ušteda na korištenju energije, a svojim korisnicima omogućiti ugodniji rad i boravak.

Priprema projekata podrazumijevala je uređenje imovinsko-pravnih odnosa, izradu tehničke dokumentacije koju je koordinirala Služba za izgradnju Grada Splita te izradu same prijave za koju je bio zadužen tim Razvojne agencije Split. RaST je u prvoj godini rada za Grad Split, gradske ustanove i komunalna društva prijavio 14 projekata u vrijednosti od 97 milijuna kuna. Za financiranje su dosad odobreni projekti ukupne vrijednosti 79 milijuna kuna, od čega 52,8 milijuna kuna bespovratno, dok je u tijeku ocjenjivanje projekata vrijednih više od 17 milijuna kuna, od čega 14 milijuna kuna iznose zatražena bespovratna sredstva EU.

Svjetionik Savudrija Izložba fotografija 'Čovjek i svjetionik' Najstariji svjetionik na Jadranu proslavio svoj rođendan U općini Dugopolje stalno se radi projekt za bolje obrazovanje Dugopolje dobilo nepovratnih 7,4 milijuna kuna za novi vrtić