Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
projekt za bolje obrazovanje

Dugopolje dobilo nepovratnih 7,4 milijuna kuna za novi vrtić

U općini Dugopolje stalno se radi
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Stari vrtić ćemo ustupiti Osnovnoj školi Dugopolje koja će tu smjestiti prve i druge razrede, čime će se steći uvjeti da se nastava odvija samo u jutarnjoj smjeni i da se organizira dnevni boravak, najavljuje Bosančić

Općina Dugopolje dobila je 7,4 milijuna kuna na temelju natječaja iz Programa ruralnog razvoja za financiranje izgradnje, rekonstrukcije i opremanja dječjih vrtića u ruralnim područjima. Vrtić će se graditi na općinskoj parceli južno od hotela Katarina. Imat će deset grupa, uključujući i jaslice, sportsku dvoranu od 130 kvadrata, kuhinju, praonicu te urede za zaposlene.

– Novi vrtić bit će izgrađen sukladno svim suvremenim pedagoškim standardima. Zadovoljavat će sve potrebe naše općine dugo godina – zadovoljan je načelnik općine Perica Bosančić. Izgradnjom novog vrtića riješit će i prostorne probleme osnovne škole, ali i sportskih društava.

Građane će se na ekološki osvješteno djelovanje poticati brojnim edukacijama Grad Solin i općine Dugopolje, Klis i Podstrana zajednički provode edukativne aktivnosti Razmišljam EKOlogično – tribine, predstave, radionice kako postupati s otpadom

– Stari vrtić ćemo ustupiti Osnovnoj školi Dugopolje koja će tu smjestiti prve i druge razrede, čime će se steći uvjeti da se nastava odvija samo u jutarnjoj smjeni i da se organizira dnevni boravak. Isto tako, nova dvorana otvorit će nove termina za naše sportske klubove i građane u školskoj dvorani – najavljuje Bosančić.

Cijeli projekt novog vrtića stajat će oko devet milijuna kuna, a s obzirom na odobrena sredstva općinski proračun bit će minimalno opterećen.

– To je smjer koji i dalje želimo zadržati. U proračunu za 2019. imamo planirano gotovo 20 milijuna kuna iz europskih fondova – najavljuje načelnik Perica Bosančić.

Dječji vrtić Lekenik Ulaganja u Lekeniku U vrtiću deset mališana više nego lani