Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ulaganja u Lekeniku

U vrtiću deset mališana više nego lani

Dječji vrtić Lekenik
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Nova skupina s dvije novozaposlene odgojiteljice počela je raditi u novouređenom prostoru knjižnice i čitaonice

Nova pedagoška godina donijela je novosti i u dječji vrtić te osnovnu školu u Lekeniku. Zbog većeg broja upisane djece Dječji vrtić Lekenik ove je pedagoške godine dobio novi prostor u Knjižnici i čitaonici Lekenik, a formirana je i nova, mješovita starija skupina djece s dvije odgojiteljice.

Početak djelovanja te nove skupine u novom prostoru simbolično su obilježili sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin te načelnik Općine Lekenik Ivica Perović koji je istaknuo potrebu proširenja vrtića u novi prostor upravo zbog povećanog interesa za smještajem djece.

Djeca s područja Sunje i Siska otputovala u Zaostrog Zaostrog Prvih 118 učenika otputovalo na more

– Željeli smo zadovoljiti primarne potrebe roditelja smještajem njihove djece u vrtić. Djeci želimo omogućiti sigurnost te im prenijeti suvremeno pedagoško znanje. U svakom slučaju, važno je bilo da se roditeljima osiguraju potrebe smještaja djece, ali i da kvaliteta bude na razini 21. stoljeća i u skladu sa smjernicama ranog predškolskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj – rekla je Mirjana Božić, ravnateljica Dječjeg vrtića Lekenik u koji je ove godine upisano 77 mališana, deset više 
nego lani.

– Na području općine Lekenik potrebe za upisom djece su još uvijek velike te je Općina Lekenik pokrenula projekt gradnje novog vrtića kako bi se mogla upisati sva djeca – istaknuo je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u Lekeniku.

U Osnovnoj školi “Mladost” Lekenik pri kraju su radovi na modernizaciji školske kuhinje, koja je stara 40-ak godina te ju je stoga trebalo temeljito urediti i moderno opremiti.

– Vrijednost projekta je 410.000 kuna, kuhinja je bila stara te je bila potrebna potpuna adaptacija. Nova kuhinja olakšat će i ubrzati posao djelatnicima kuhinje te omogućiti ugodniji boravak za vrijeme radnog vremena – rekao je ravnatelj Osnovne škole “Mladost” Lekenik Igor Rožić.

dom zdravlja Jednostavan za korištenje Donacija Grada za nabavku analizatora krvi za djecu