Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Zaostrog

Prvih 118 učenika otputovalo na more

Djeca s područja Sunje i Siska otputovala u Zaostrog
1/3
Foto: Večernji list
Od iduće će godine Grad Sisak omogućiti svim učenicima četvrtog razreda osnovnih škola da posjete Zaostrog, što bi trebao postati tradicionalni poklon Grada najmlađima – kazuje sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček

Nakon što je u lipnju Grad Sisak, nakon deset godina, raskinuo ugovor o zakupu odmarališta Zaostrog sa splitskom Eklatom, od ovog tjedna to je odmaralište i službeno počelo s radom pod upravljanjem Športsko rekreacijskog centra Siska. Nakon ishođenja potrebnih dozvola, prvih 118 učenika s područja Sunje i Siska, krenula su na sedmodnevno ljetovanje.

Bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra Bolnica za kronične bolesti dječje dobi Ivana (10) svake se godine vraća tamo gdje su joj svi ‘mama i tata’

- Vrlo smo zadovoljni što smo u tako kratkom roku uspjeli ishoditi sve potrebne dozvole i omogućili tako da djeca i ovog ljeta vide more – rekao je ravnatelj gradske tvrtke ŠRC Sisak Mario Stipkov. 

Riječ je o djeci nagrađenoj za školske uspjehe te djeci lošijeg socijalnog statusa, a odabranoj na temelju prijedloga ravnatelja škola i Upravnog odjela za obrazovanje Grada Siska. 

U Zaostrogu djecu očekuju brojni sportski i društveni sadržaji, a uz djecu je s njima krenulo i deset voditelja kako bi brinuli o njihovoj sigurnosti.

Odmaralište u Zaostrogu, smješteno tik uz more, bilo je omiljeno ljetovalište generacija Siščana, no 90-ih godina je zapušteno i devastirano. Nakon što ga je HDZ-ova gradska vlast obnovila, dala ga je u zakup privatnoj tvrtki s čijim uvjetima najma sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček nije bila zadovoljna pa ugovor, nakon isteka u lipnju, nije produžen. 

- Od iduće će godine Grad Sisak omogućiti svim učenicima četvrtog razreda osnovnih škola da posjete Zaostrog, što bi trebao postati tradicionalni poklon Grada najmlađima – kazuje sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Kako doznajemo, sezona će u Zaostrogu trajati od travnja do listopada.

Put Zaostroga uskoro će i članovi Ronilačkog kluba Sisak koji tamo idu kako bi organizirali veliku ekološku akcija čišćenja plaže i podmorja ispred odmarališta. 

otpad uz pomoć Fonda za zaštitu okoliša Grad Sisak osigurat će besplatne nove spremnike za odvojeno prikupljanje otpada