Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Posjet tima Svjetske banke

Obnovit će se zgrada Općinskog suda

Foto: Grad Vinkovci
Čelnici grada su goste iz Svjetske banke upoznali i s gradskim projektima i idejama koje žele provesti

Voditeljica Ureda Svjetske banke Elisabetta Capannelli posjetila je Vinkovce gdje je s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem razgovarala o trenutnoj gospodarskoj situaciji u gradu i Slavoniji, ali i o potencijalnim smjerovima daljnjeg rasta i razvoja.

Lara Brčić Mlade nade Lara Brčić (11) ima svoju prvu izložbu crteža

Čelnici grada su goste iz Svjetske banke upoznali i s gradskim projektima i idejama koje žele provesti. Na sastanku se razgovaralo prije svega o obnovi zgrade Općinskog suda u Vinkovcima kao i o projektu izgradnje knjižnice koja je jedina neobnovljena knjižnica u Hrvatskoj razorena u Domovinskom ratu.

– Programom Svjetske banke obnovit će se zgrada Općinskog suda u Vinkovcima, a u konačnici to naše građane neće ništa koštati. Iskoristili smo ovu priliku da razgovaramo o svemu onome što želimo učiniti u budućnosti i jako nam je važno da je projekt izgradnje naše nove knjižnice također našao plodno tlo te da je i Svjetska banka zainteresirana za taj projekt. Važno nam je da se za Vinkovce čuje, pogotovo u gospodarskom smislu i da imamo ljude koji su zainteresirani za ovaj naš kraj i koji nas žele promovirati u gospodarskim krugovima – rekao je Bosančić.

SPLIT U legendarnoj dvorani na Gripama postavlja se novi parket!

Capannelli je rekla kako je u Vinkovcima jer zajedno s Vladom RH podupiru projekt razvoja Slavonije, Baranje i Srijema, ali i da je s čelnicima Vinkovaca razgovarala o projektu potpore pravosudnom sektoru, odnosno o obnovi zgrade Općinskog suda. Potvrdila je i kako je bilo riječi i o projektu nove knjižnice u Vinkovcima