Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Projekt Grad za djecu

Od 1. travnja poslijepodnevna smjena u dubrovačkim vrtićima i rad subotom

Početkom veljače u Dubrovniku je, u prisustvu predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i ministrice Nade Murganić, gradonačelnik Mato Franković otvorio novi dio vrtića “Palčica”
Foto: Grad Dubrovnik
Stručne službe vrtića tijekom ožujka s roditeljima će usuglasiti satnice novih smjena

Dječji vrtići Dubrovnik od 1.travnja ove godine uvode poslijepodnevnu smjenu i rad subotom, u sklopu projekta “Grad ZA djecu”, što će znatno olakšati život roditeljima koji imaju potrebu za takvim uslugama. Stručne službe vrtića će tijekom ožujka u razgovoru s roditeljima usuglasiti satnice novih smjena. 

Projektom će se osigurati 196.175 obroka za 1275 korisnika projekta iz 6 OŠ s područja Vinkovaca i 7 škola s područja Vukovarske županije projekt 'vrijeme užine iii.' Školski obroci djeci iz socijalno ugroženih obitelji

Dva nova programa

Projekt „Grad ZA djecu - poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika“, izrađen je na temelju prethodno provedenog anketnog ispitivanja i iskazane potrebe roditelja za promjenom radnog vremena Dječjih vrtića Dubrovnik kako bi ga uskladili s njihovim stvarnim potrebama.
Usluga poslijepodnevnog rada uvest će se u vrtićima “Ciciban”, “Gruž”, “Izviđač”, “Kono”, “Palčica”, “Pile”, “Radost”, “Lapadski Dvori”, “Škatulica” i “Pčelica”.

Rad subotom provodit će se u vrtićima “Ciciban”, “Izviđač”, “Palčica” i “Pčelica”, dok će vrtić na Lopudu pružati uslugu i tijekom ljeta.
Ukupna vrijednost projekta je 14,080.986 kuna, a u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Dodijeljena sredstva iskoristit će se za angažiranje novih odgojitelja potrebnih za održavanje programa poslijepodnevnog rada vrtića te djelatnika u tehničkom osoblju i drugog stručnog kadra poput asistenata, logopeda, psihologa i edukacijskih rehabilitatora.

dubrovnik Započeli su radovi na pedijatrijskoj ambulanti u Mokošici

U cilju unapređenja usluga financirat će se brojne edukacije usmjerene jačanju stručnih kompetencija za kojim je stručna služba vrtića iskazala interes, a razvit će se i implementirati dva nova posebna programa – program Montessori i sportski program.
– Uvođenjem dvosmjenskog rada i rada subotom zapravo se nadograđuje i unapređuje postojeći sustav predškolskog odgoja, što je dodatna usluga koju je nemoguće kvalitetno ponuditi bez zapošljavanja novog stručnog kadra. Ova sredstva utrošit ćemo za zapošljavanje 16 novih odgojitelja, 15 asistenata, osam članova tehničkog osoblja te po jednog logopeda, psihologa i edukacijskog rehabilitatora – izjavila je Zrinka Raguž, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika. 
 Grad Dubrovnik i DV Dubrovnik ovim projektom unaprijedit će ukupnu uslugu poboljšanim i kvalitetnijim programima predškolskog odgoja. Osiguravanje usluge poslijepodnevnog rada vrtića za 186 djece rane i predškolske dobi te rada subotom za 193 mališana svakako će doprinijeti ravnoteži poslovnog i obiteljskog života stanovnika.


Još niz projekata

Grad Dubrovnik, što se tiče predškolskog odgoja, provodi još niz projekata, među kojima su i energetske obnove vrtića “Izviđač” i “Ciciban”. Procijenjena vrijednost nabave za vrtić “Izviđač” je 2,113.331 kuna bez PDV-a, a za vrtić “Ciciban” 1,059.280 kuna bez PDV-a, a čak 75% investicije Grad Dubrovnik je osigurao iz bespovratnih sredstava fondova EU.

'Pomorsko je dobro': Prva županija u Hrvatskoj koja je objavila registar koncesija Klikom miša do podataka o korištenju pomorskog dobra, ali i prijave devastacije