Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
dubrovnik

Započeli su radovi na pedijatrijskoj ambulanti u Mokošici

Foto: Grad Dubrovnik
Suterenski prostor smješten na adresi Vinogradarska ulica 16, Grad Dubrovnik je prepustio gradskom naselju kako bi se roditeljima pružila prijeko potrebna zdravstvena skrb za njihovu djecu

Započela je sanacija i adaptacija prostora u naselju Mokošici koji je Grad Dubrovnik ustupio Domu zdravlja Dubrovnik za potrebe pedijatrijske ambulante. Predviđeno vrijeme trajanja radova je dva mjeseca. Osim osiguranja adekvatnog prostora Grad Dubrovnik je iz svog proračuna izdvojio sredstva za izradu projekta, a snosi i troškove adaptacije, odnosno uređenja prostora u iznosu od oko 1,6 milijuna kuna.

Dubrovnik Na dubrovačkoj sjednici Vlade RH donesene odluke o ulaganju od 4,5 milijardi kuna Dubrovniku nova cesta do zračne luke, Metkoviću dnevna bolnica...

Suterenski prostor površine 150 m2, smješten na adresi Vinogradarska ulica 16, Grad Dubrovnik je temeljem zaključka Gradskog vijeća prepustio Domu Zdravlja Dubrovnik na razdoblje od 10 godina kako bi se u ovom gradskom naselju roditeljima pružila prijeko potrebna zdravstvena skrb za njihovu djecu.

Prema glavnom projektu koji je izradio arhitektonski biro 'Modul A' iz Dubrovnika, prostor će se adaptacijom podijeliti na dvije funkcionalno povezane cjeline: ordinaciju logopeda s ulazom i čekaonicom te ambulantu s ordinacijom pedijatra, uredom medicinske sestre. Planirani su i odvojeni ulazi za zdravu i bolesnu djecu i hortikulturno uređenje ulaznog platoa te omogućavanje pješačkog pristupa osobama s poteškoćama u kretanju.

Dubrovnik za pet posto U Zračnoj luci Dubrovnik očekuju novi rast broja putnika