Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Novost u parkiranju

Od danas novi "smart" način naplate, ali i nešto više cijene

Parking
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Uz pomoć aplikacije koju je osmislila informatička tvrtka Infoart građani više ne moraju plaćati troškove mobilnih operatora

Danas počinje nova organizacija parkiranja i uvođenje "smart" rješenja za plaćanja karata u Koprivnici. Sve što vlasnici automobila trebaju učiniti jest preuzeti besplatnu PayDo mobilnu aplikaciju, kažu u gradskom poduzeću Komunalcu.

Tjedan mobilnosti u Koprivnici Tjedan mobilnosti Učenici naučili razliku između električnog i običnog vozila

Zaštićeni osobni podaci

– Na jednostavan način privatni i poslovni korisnici mogu podmiriti trošak satnih, dnevnih, mjesečnih i godišnjih parkirališnih karata. Koprivnica je trenutačno jedna od ukupno 24 lokacije s aktiviranom PayDo uslugom – kažu u Komunalcu.

Pomoću aplikacije koju je osmislila tvrtka Infoart građani više ne moraju plaćati troškove mobilnih operatora. Uslugu mogu koristiti i oni koji dosad nisu mogli plaćati SMS-om, poput turista zbog kojih je aplikacija dostupna i na stranim jezicima. Usluga je dostupna putem AppStore ili Google Playa.

– Pristup aplikaciji jednostavan je i počinje registracijom korisnika nakon čega slijedi unos registarske oznake vozila i odabir željene parkirališne karte koja se plaća karticom ili prepaid računom koji je moguće platiti internet-bankarstvom, karticom ili bonom koji se može kupiti na kiosku Tiska. Vaši su podaci, naravno, cijelo vrijeme zaštićeni – kažu u Komunalcu.

Busko Besplatan javni prijevoz bez emisije štetnih plinova Električni Busko ponovno na gradskim ulicama

Aplikacija PayDo trenutačno je dostupna u Đakovu, Osijeku, Bjelovaru, Splitu, Dubrovniku, Varaždinu... Uskoro se očekuje i u ostalim gradovima. U Komunalcu napominju da koriste sve komunikacijske i digitalne kanale da bi približili svoju djelatnost građanima, omogućili uštedu vremena, smanjili nepotrebna čekanja i višak papirologije.

Uredili parkirališta

– Obnovljena su parkirališna mjesta na javnim gradskim parkiralištima, uređeno je i novo parkiralište na sajmištu s 44 parkirališna mjesta da bi građani bez problema mogli parkirati i obaviti sve što je potrebno. Traje postupak nabave novih suvremenijih uređaja za naplatu. Kako bi naša usluga i dalje bila kvalitetna, od 1. listopada mjesečnu, godišnju parkirališnu kartu, kao i povlaštenu stanarsku kartu, korisnici mogu kupiti na blagajnama Komunalca u upravnoj zgradi u Mosnoj ulici 15 – napominju.

Parkirališna satna karta po novoj cijeni od četiri kune u prvoj zoni, tri kune u drugoj i dvije kune u trećoj odsad se može kupiti preko nove aplikacije, parkirališnog aparata i SMS parkinga. Parkiranje je, dakle, poskupjelo, ali i dalje je među najjeftinijima, kažu u Komunalcu, u kojem poskupljenje opravdavaju time što dosadašnje cijene nisu pokrivale troškove. 

Mišel Jakšić Najveća investicija Do kraja godine odobrenje projekta aglomeracije Komunalac Spajanje, podjela i prodaja poslovnih udjela U Komunalac će moći ući i općine koje žele koprivnički standard