Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Spajanje, podjela i prodaja poslovnih udjela

U Komunalac će moći ući i općine koje žele koprivnički standard

Komunalac
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell/Ilustracija
U prigradskom naselju Starigrad gradit će se vrtić za 66 djece vrijedan 8,4 milijuna kuna. Taj će vrtić biti podružnica “Tratinčice”

Koprivničko Gradsko vijeće donijelo je odluku o spajanju, podjeli i prodaji poslovnih udjela u trgovačkom društvu Komunalac. Grad je jedini osnivač i član te tvrtke sa 189 milijuna kuna temeljnog kapitala. Novom raspodjelom poslovni udjeli podijeljeni su na 21 udjel, s time da je jedan u nominalnom iznosu 185,246.000 kuna, a ostalih 20 u iznosu od 189.100 kuna koji čine ukupno 2,0008 posto vrijednosti temeljnog kapitala.

Mišel Jakšić Najveća investicija Do kraja godine odobrenje projekta aglomeracije

Dane suglasnosti

Gradonačelnik Mišel Jakšić ističe da je riječ o jednoj od najvećih promjena u poslovanju Komunalca u dvadesetak godina. – Komunalcu to donosi širenje tržišta, neka radna mjesta čini još održivijima, a općinama donosi kvalitetu usluge kakvu ima grad Koprivnica, a kakvu do danas nisu imali – istaknuo je.

Predlaže se da se poslovni udjeli prodaju po cijeni od 189.100 kuna zainteresiranim općinama s područja Koprivničko-križevačke županije, koje pokažu interes za zajedničku provedbu mjera gospodarenja otpadom i drugo. Gradsko vijeće će o konkretnoj prodaji na prijedlog gradonačelnika odlučivati na jednoj od idućih sjednica.

Dječji vrtić u Koprivnici Nova pedagoška godina Produženi boravak za djecu do 18 sati u centrali Tratinčice i u Loptici

Za potrebe prijave na projekte financiranih sredstvima Europske unije donesene su i odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja u projekt uređenja groblja u prigradskom naselju Reka i davanju suglasnosti za ulaganje u projekt izgradnje dječjeg vrtića u naselju Starigrad. Vrtić u Starigradu bit će podružnica Dječjeg vrtića ”Tratinčica” u Koprivnici. Planirani kapacitet su tri vrtićke odgojne skupine u dobi od tri godine do polaska u školu, odnosno dvije mješovite skupine starije vrtićke dobi, te jedna predškolska skupina. Ukupna bruto površina bit će oko 580 četvornih metara, a projekt je vrijedan oko 8,4 milijuna kuna. Bit će otvoreno sedam novih radnih mjesta za šest odgojitelja i spremačicu.

Barcelonski ciljevi

Osiguravanjem vrtićkih kapaciteta za 66 djece u prigradskom naselju s 2386 stanovnika rasteretit će se roditelji i povećati uključenosti djece u predškolski program. Grad se time približava tzv. barcelonskim ciljevima o uključenosti u vrtić, koja iznosi 69 posto djece na ruralnom području, što je za 20 posto više nego u prošloj godini.

Većinom glasova vijećnici su podržali reprogram kredita za trgovački centar Pevec. Počet će se otplaćivati i glavnica iz redovnog poslovanja samog centra. Objekt je kupljen 2012. godine. 

Mišel Jakšić u obilasku radova Komunalna infrastruktura Uređuje se pješačka staza na Trgu Zlate Bartl Renesansni festival Renesansni festival u Koprivnici Otkrivaju se tajne željeza i traži izlaz iz labirinta