Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Nova pedagoška godina

Produženi boravak za djecu do 18 sati u centrali Tratinčice i u Loptici

Dječji vrtić u Koprivnici
Foto: Grad Koprivnica
Točan broj djece u produženom boravku još nije poznat, a pretpostavlja se da će ih biti desetak u svakom vrtićkom objektu

U koprivničkom Dječjem vrtiću Tratinčica djecu su na početku nove pedagoške godine dočekali novi programi osmišljeni prema rezultatima ankete provedene među roditeljima čija djeca polaze tu predškolsku ustanovu.

Mišel Jakšić Gradonačelnik Mišel Jakšić obišao gradilišta u Koprivnici 'Ove godine smo rekorderi u povlačenju europskih sredstava'

Novosti

– Od ove pedagoške godine ponudit ćemo produženi boravak djeci i to u centralnom objektu vrtića, te u objektu Loptica – istaknula je ravnateljica Ida Šipek na konferenciji za novinare, na kojoj je govorio i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Točan broj djece korisnika produženog boravka još nije poznat, a pretpostavlja se da će ih biti desetak u svakom objektu. Radno vrijeme vrtića produljuje se do 18 sati, a zbog toga je i zaposlena još jedna odgojiteljica.

Prošle pedagoške godine u vrtiću se provodio program engleske grupe koji je dao dobre rezultate, pa se ove pedagoške godine, rečeno je, kreće s integriranim širenjem znanja engleskog jezika tijekom svakodnevnih aktivnosti. – Djeca će u različitim objektima moći učiti engleski, informatiku, program ćemo također proširivati specifičnim područjima rada, kao što je primjerice sportski program – napomenula je ravnateljica Šipek.

Tratinčica od Grada Koprivnice ima podršku u provedbi aktivnosti.

– Moram istaknuti da sam ponosan na tim našeg vrtića predvođen ravnateljicom Šipek. Iskoraci napravljeni u predškolskom odgoju i sve aktivnosti koje nam predstoje omogućit će da Koprivnica i dalje bude jedan od vodećih gradova po ulaganju u najmlađe – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Zahvaljujući sredstvima Europske unije i Grada centralni objekt Dječjeg vrtića Tratinčica bit će energetski obnovljen. Riječ je o projektu prijavljenom na Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama.

Obilazak vrtića

– Odobrena su sredstva u iznosu od 405.000 kuna, a Grad će uložiti još toliko – najavljeno je na konferenciji za novinare, na kojoj su bile i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec te pročelnica Ana Mlinarić.

Gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima je obišao vrtiće koji djeluju na području grada - Dječji vrtić Igra, Dječji vrtić Smiješak, Dječji vrtić Svetog Josipa i Dječji vrtić Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce. U koprivničke dječje vrtiće, uključujući i Tratinčicu, upisano je ukupno 1025 djece.

Festival žena iz ruralnih područja Koprivnica domaćin 15. rujna Festival vrijednih žena iz ruralnih područja