Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Bogat program ovogodišnjeg Ljeta u gradu

Od kina pod zvijezdama, koncerata zvijezdi do postrojavanja povijesnih postrojbi

Foto: Grad Vinkovci
Za 18. srpnja najavljen je koncert Tonyja Cetinskog kojemu će predgrupa biti “Vranac”

Poslije protekle godine kada je puno toga diktirala epidemija koronavirusa građani Vinkovaca i okolice ovoga ljeta ne moraju razmišljati kako će se zabaviti s obzirom na to da su gradske vlasti pripremile bogat program tijekom ljetnih mjeseci.

ODRŽAN DRUGI TOUR NATUR Više od 300 građana sudjelovalo u biciklijadi

Moto susreti

Bit će tu sadržaja za djecu, kazališnih predstava, koncerata, modnih događanja, festivala, promocija knjiga… Sve je započelo već sredinom lipnja kada su održani Cvjetni korzo, manifestacija Jazz standardi, evergreen i šlageri i završni koncert KC Gatalinka. Nastavljeno je obilježavanjem Svjetskog dana glazbe i koncertom Milky way i prijatelja. Proteklog vikenda održan je 5. Hang Loose – Rockabilly festival. Tijekom dva dana organiziran je bogat glazbeni, plesni i fotografski program uz niz maštovito osmišljenih radionica. Također prošloga vikenda u Vinkovcima su održani i Rimski dani koji su grad i Vinkovčane vratili u vrijeme Rimljana.

Ovogodišnji Rimski dani održani su pod temom “Diem natalem felicem tibi, auguste noster Valentiniane – Sretan rođendan, Valentinijane, care naš”. Bila je to carska proslava rođendana, ali i nikad veći sajam kao i oživljavanje staroga Rima i rimskih običaja. Postavljeno je 20 rimskih šatora, kućice, štandovi kao i razni sadržaji za djecu. U nedjelju je održana i Županijska smotra dječjeg folklora. Za utorak je najavljena promocija knjige “Sjećanja na ciganski sokak” kao i koncert Aljoše Jurinića. Dalje slijedi još jedan koncert Mily way i prijatelja kao i Simfo rock koncert da bi se 9. i 10. srpnja održao Pivski craft festival – Beeram domaće. Najavljeno je i održavanje Večeri mađarske kulture kao i 16. moto susreti “Dođi u Vinkovce” koji se održavaju od 16. do 18. srpnja. U srpnju će biti održana i predstava na otvorenome Zlatana Zuhića Zuhre i Tina Sedlara “Ocat i sin” kao i Maraton lađa. Za 18. srpnja najavljen je koncert Tonyja Cetinskog kojemu će predgrupa biti “Vranac”. Iz Grada Vinkovaca za 19. srpnja najavljuju postrojavanje povijesnih postrojbi Hrvatske vojske i izvođenje glasnog pucanja, izložbu “Ratnice – čuvarice kulturne baštine” te koncert za Dan grada KUD Šumari. Dan poslije održava se koncert tradicijske tamburaške glazbe pod nazivom “Sjećanje na Kiću”.

Za posebna dostignuća Darovitim učenicima vinkovačkih osnovnih i srednjih škola Grad uručio 108 nagrada

Filmski tjedan

Od 17. do 22. kolovoza održava se Filmski tjedan u Vinkovcima – 9. Antičke filmske večeri – 15. festival DORF. Isto tako svakoga petka, od 16. srpnja pa do 13. kolovoza, održava se Ljetno kino u knjižnici u okviru kojega će se, s početkom u 21 sat, prikazivati animirani filmovi.

Svake subote, od 17. srpnja pa do 14. kolovoza, u Lapidariju Gradskog muzeja održava se Kino pod zvijezdama.