Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
UŠTEDA ZA KUĆANSTVO

Od travnja niže cijene plina za kućanstva

Ilustracija
Foto: Vedran Mulovic/PIXSELL
Tako će smanjenje cijene za kućanstvo, koje na mjesečnoj razini utroši 100 prostornih metara prirodnog plina i prema godišnjoj potrošnji pripada Tarifnom modelu 1 (TM01), značiti i manji mjesečni račun za u prosjeku 2,62 kune bez PDV-a

Iz riječkog Energa, tvrtke za proizvodnju i distribuciju plina i toplinske energije, izvijestili su da će krajnja cijena plina za kućanstva na distributivnom području te tvrtke od 1. travnja biti niža za prosječnih 0,93 posto.

na poziv Ministarstva vanjskih i europskih poslova Europsku prijestolnicu kulture - Rijeku posjetilo 40-ak novinara svjetskih medija

Kako navode u priopćenju, Upravno vijeće Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) je donijelo Odluku o iznosu tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbe plinom za kućanstva, za razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca 2020. godine. Sukladno toj odluci, krajnja cijena plina za kućanstva na distributivnom području Energa bit će niža.

Iz Energa pojašnjavaju da je "razlog tomu smanjenje referentne cijene plina za 0,0061 kuna po kilovatsatu (kn/kWh) i korekcije varijabilnog iznosa troška za opskrbu plinom u odnosu na 2019. regulacijsku godinu."

Župan primio paške sirare u povodu dobivanja oznake izvornosti te poručio: ‘Paški sir ne bi bio takav bez vaših vrijednih ruku’

Tako će smanjenje cijene za kućanstvo, koje na mjesečnoj razini utroši 100 prostornih metara prirodnog plina i prema godišnjoj potrošnji pripada Tarifnom modelu 1 (TM01), značiti i manji mjesečni račun za u prosjeku 2,62 kune bez PDV-a.

"Niže cijene plina, kao jednog od energenata u proizvodnji, posljedično će smanjiti i cijenu toplinske energije za kućanstva već od travnja, a točan iznos smanjenja Energo će objaviti po okončanom izračunu i odobrenju HERA-e", kaže se u priopćenju.