Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
BOGAT PROGRAM

Od Života i smijeha do europskog natjecanja arborista penjača

Turizam u Jaski
Foto: Jastrebarsko
Raznovrsnim događanjima i bogatom ponudom Jastrebarsko sve više privlači posjetitelje iz cijele Hrvatske

Raznovrsnim događanjima i bogatom ponudom Jastrebarsko sve više privlači posjetitelje iz cijele Hrvatske, koji će moći birati i sadržaje iz bogatog ljetnog programa. Prvi je na redu tradicionalni festival Život i smijeh od 10. do 16. lipnja u organizaciji Gradskog kazališta Jastrebarsko, pod sloganom "Kud bih s tobom osim u teatar". Osmo izdanje ŽIS festivala donosi vrhunski kazališni doživljaj. Raspored se može vidjeti na stranici www.gkj.hr. Jaskanci i posjetitelji s nestrpljenjem, kažu u Gradu, očekuju i ovogodišnje izdanje Ljeta u Jaski, koje će se održati u perivoju dvorca Erdödy od 22. do 30. lipnja. Među brojnim izvođačima stižu Croatian Pink Floyd Show (23. lipnja), B's FUNstallation (25. lipnja), Nina Badrić (26. lipnja), Revijski orkestar Jaska (27. lipnja), Swingersi (28. lipnja), Edo Maajka (29. lipnja) i Psihomodo Pop (30. lipnja).

– I ljubitelji adrenalinskih sportova doći će na svoje. Salomon Žumberak Trail održava se od 28. do 30. lipnja. Organizatori su pripremili deset različitih utrka u tri dana, a ovaj zahtjevan projekt Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme posebno je izazovan jer je ovogodišnja najduža utrka u trailu odabrana kao jedna od kvalifikacijskih utrka Golden Trail National Series – najavljuju.

Prvi put u Hrvatskoj Jastrebarsko će biti i domaćin prestižnog Europskog natjecanja arborista penjača od 5. do 7. srpnja. Organizira ga Hrvatska udruga za arborikulturu, a održat će se u perivoju dvorca Erdödy koji je kao spomenik parkovne arhitekture od stručnog žirija Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata 2022. godine proglašen najljepšim parkom u Hrvatskoj. 

storyeditor/2024-05-20/Jaska1.jpg Među projektima se ističu rasvjeta Arene Zagreb, katedrale sv. Stošije u Zadru... Iz pogona u Jastrebarskom izlaze moderni EL-KO elektro kanali storyeditor/2024-05-17/cepin_fo.jpg Treći Proljetni festival opet je podigao ljestvicu Čepin, urbano-ruralna sredina u kojoj cvjeta ljubav prema tradiciji storyeditor/2024-05-20/JaskaB.jpg Vikend ispunjen degustacijama, uživanjem u glazbi i obilasku nasada domaćih jagoda Na petom Festivalu pjenušaca i jagoda vrata otvara 13 vinara