Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Vikend ispunjen degustacijama, uživanjem u glazbi i obilasku nasada domaćih jagoda

Na petom Festivalu pjenušaca i jagoda vrata otvara 13 vinara

storyeditor/2024-05-20/JaskaB.jpg
Foto: Jastrebarsko Pjenušci će se moći kušati i u Hotelu Princess u Jastrebarskom, a moći će se probati i jagode članova Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije "Jagodni prsten"

Ovog vikenda, 25. i 26. svibnja održat će se peti Festival pjenušaca i jagoda.

– Vrijedni plešivički vinari cijelu su godinu proveli u vinogradima i podrumima, a iz njihova teškog i napornog rada nastale su profinjene i lepršave kapljice najboljih hrvatskih pjenušaca. U kombinaciji s proljetnim kraljicama okusa, slasnim jagodama domaćih proizvođača, ovakvom se poslasticom može pohvaliti rijetko koja vinska regija – kažu u Turističkoj zajednici.

Na Festivalu ove godine sudjeluje čak 13 vinara koji će otvoriti vrata svojih dvorišta i podruma. Pjenušci će se moći kušati i u Hotelu Princess u Jastrebarskom, a uz promotivnu čašu pjenušca moći će se kušati i jagode članova Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije "Jagodni prsten".

– Pred nama je vikend ispunjen glazbom, kulinarskim užicima i blistavim šarmom pjenušaca koje stvaraju vinarije Robert Braje, Kolarić Coletti, Dobra berba, Gregorić, Griffin Ivančić, Ivan Ivančić, Jagunić, Korak, Kurtalj, Sirovica, Tomac & Bajda, Šember, i od ove godine vinarija Režek, kao i dugogodišnji sudionik Hotel Princess.

I ove je godine organiziran obilazak nasada jagoda lokalnog proizvođača OPG-a Damir Gregorić – najavljuju organizatori.

Uz raznovrsne specijalitete, od kojih u mnogima dominira kraljica proljetnog stola jagoda, posjetitelje očekuje i bogat zabavni program, degustacije i šetnje vinogradom.

I ove godine osiguran je prijevoz Old Jack oldtimer kombijima.

Više info na: https://www.tzgj.hr/hr/novosti/festival-pjenusaca-i-jagoda-25-265-.html. Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Jana, a organizator Turistička zajednica grada Jastrebarskog, uz podršku Grada Jastrebarskog. 

storyeditor/2024-05-17/Centar_1.JPG U Vinkovcima osnovan prvi takav centar u Hrvatskoj Znanja i posao u svjetlovodnim tehnologijama steklo 80 polaznika storyeditor/2024-05-20/VL-170524-3-foto1.jpg Iz Čičke Poljane do Velike Gorice preko rijeke Odre Novi most mještanima će skratiti put za dva kilometra storyeditor/2024-05-17/cazma_a_fo_2_cetin.jpg Autobiografska monografija Anton Cetin u Čazmi predstavio autobiografsku monografiju