Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
PODRŠKA GRADA MJEŠTANIMA VOLAVJA

Od Županije traže zaobilaznicu

Foto: Grad Jastrebarsko
Gorući problem mještana Volavja i Petrovine jest promet koji se odvija županijskom cestom koja prolazi kroz njihova naselja

Gorući problem mještana Volavja i Petrovine jest promet koji se odvija županijskom cestom koja prolazi kroz njihova naselja, posebno zbog brojnih kamiona koji se često ne pridržavaju uvjeta i ograničenja. Prometnica ne zadovoljava potpuno tehničke uvjete za kamione koji mogu biti opasni za stanovnike.

Radovi - ilustracija ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Uložit će se 13,4 mil. kuna za promet i gospodarstvo

Najviše su ugrožena djeca koja nogostupom dolaze u školu. Iz tog razloga, veliko nezadovoljstvo i ogorčenost iskazali su mještani Volavja prilikom dolaska župana Stjepana Kožića i suradnika u njihovo naselje. Zatražili su hitnu gradnju obilaznice koja im se godinama obećava.

– Prije više od osam godina izradili smo idejno rješenje izgradnje obilazne prometnice za Volavje i Petrovinu te s mještanima, projektantima i predstavnicima ŽUC-a Zagrebačke županije održali sastanak u Centru za kulturu. Nakon usuglašavanja s mještanima, Grad je uvrstio trasu prometnice u prostorni plan i Županija je obećala raditi na tom projektu. Do sada od Županije nije napravljeno ništa – rekao je gradonačelnik Zvonimir Novosel koji je dao podršku mještanima.