Izbornik
Naslovnica Gradovi
Od 24. do 26. studenog novo izdanje Rally Showa Sancta Domenica

Odbrojavaju se dani do početka visokooktanske makadamske avanture

UZBUDLJIV VIKEND Organizatori predviđaju da će 13. izdanje manifestacije privući najmanje 10.000 gledatelja i oko 100 natjecatelja
Foto: Grad Sveta Nedelja

Uzbudljiva rally utrka se bliži! Od 24. do 26. studenog održat će se Rally Show Sancta Domenica pa će u Svetu Nedelju i Samobor-Savršćaku, stići strastvene posade kako bi se natjecale u zahtjevnim makadamskim brzincima. Organizatori i ove godine najavljuju odličnu zabavu za sve, a pripreme za adrenalinski vikend su u punom jeku. U samo nekoliko sati od otvaranja prijava za ovogodišnje izdanje, bilo je više atraktivnih posada koje žele svoje mjesto. Na RSSD svake godine prijavljuje se, uz one koji dolaze godinama, i veliki broj novih natjecatelja. Zahvaljujući tome, ovaj jedinstveni makadamski show, iz godine u godinu, zadržava svoju svježinu i atraktivnost, kao i veliki interes mnogobrojnih gledatelja. Svaki RSSD je poseban i jedinstven, a tako će biti i ovaj na kojem očekujemo 10.000 gledatelja i više od 100 sjajnih rally posada iz više od 10 europskih zemalja.

RSSD otvara Welcome party u petak, 24. studenog u večernjim satima (Ugostiteljski objekt – servisno parkiralište šoderice Savršćak), a 13. Rally Show Sancta Domenica službeno će početi u subotu, 25. studenoga. Nakon tehničkog prijema i verifikacije za natjecatelje na šodericama Savršćaka slijedi službeni trening – Shakedown od 13 do 16 sati na istoj lokaciji. U 19 na Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji slijedi odabir startnih pozicija temeljeno na vremenima ostvarenim na treningu, a u 19:30 spektakularno ceremonijalno otvorenje natjecanja. U nedjelju 26. studenog već u ranim jutarnjim satima kreće vrhunska oktanska akcija na startu BI Savršćak Arena gdje će se suočiti najbolji od najboljih u izazovnim Rally Sancta Domenica uvjetima. Brzinski ispiti održat će se u Savršćak Areni. Podjela nagrada bit će u 17:00 (Ugostiteljski objekt – servisno parkiralište šoderice Savršćak).

Zapratite Rally Show Sancta Domenica na društvenim mrežama i otkrivajte iznenađenja koja vas očekuju i uživajte u najboljim trenucima najposebnije makadamske utrke. I ono najvažnije, zabilježite datume 24. – 26. studeni 2023., očekuje vas uzbudljiv vikend ispunjen atraktivnostima, sjajnim vožnjama, adrenalinskim skokovima i fenomenalnim nadmetanjima.

KOPRIVNICU inače zovu "hrvatski Kopenhagen" zbog svih zelenih i naprednih rješenja koja je uvela mnogo prije drugih gradova Sustav javne rasvjete vrijedan 2,3 milijuna eura Nova rasvjeta štedjet će čak 70 posto električne energije DOJMOVI "kušača" bili su odlični, a Sandra Jadek ističe da je zadovoljna jer su upotrijebili sve što su mogli od domaćih proizvođača Slastičarske čarolije od lokalnih namirnica Kraljica kolača Sandra Jadek predstavila novih 12 slastica u Dvorcu Janković SPECIFIČNOST Regionalnog centra je da su u njemu sadržaji kojih do sada nije bilo na području Osječko-baranjske županije, poput planetarija i zvjezdarnice Planetarij i zvjezdarnica u Josipovcu Punitovačkom Znanstveni centar Panonske Hrvatske okrenut je darovitim učenicima STEM područja