Ako postoji raj za sladokusce, onda je to kuhinja neponovljive Sandre Jadek. U Dvorcu Janković u Suhopolju Sandra je predstavila novih 12 slastica, a oni koji su ih kušali nisu znali koja je od koje bolja. Kako su u šali rekli, raj je to za nepce i "prokletstvo" za one koji se bore s kilogramima. No, jedan zalogaj, ma kamo god vodio, ne propušta se...
– Namirnice su lokalne. Za jedan sam kolač upotrijebila ekstradjevičansko bučino ulje iz naše županije i crnu boju. Brašno je od vina, biskvit od bučinog brašna. Recimo, kolač od mrkve je zanimljiv. Njegov zeleni dio, koji podsjeća na list od mrkve, doista je spravljen od lista mrkve. Ekstrahiran je, usitnjen i tada sam napravila da izgleda kao u stvarnosti – objasnila je Sandra Jadek, koju u njezinu kraju zovu i "kraljicom kolača".
Velik dio kolača već je u Dvorcu Janković, a ako je suditi po onima koji su ih kušali, za očekivati je da će svih 12 biti u ponudi u Suhopolju. Sandra Jadek dio je hrvatske kulinarske reprezentacije pa ne čudi kako je na ovu prezentaciju stigla i Alma Rekić, masterchef iz Slovenije, a od domaćih snaga bio je tu Dražen Šafar.
– Uz pomoć njih i ostalih suradnika dulje od 24 sata pripremali smo ove kolače kako bismo ih predstavili javnosti. Drago mi je jer su dojmovi "kušača" odlični, ali još sam zadovoljnija jer smo upotrijebili sve što smo mogli od domaćih proizvođača. Svi ovi kolači imaju "slavonsku dušu" – zaključila je Sandra Jadek.