Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Do 4. ožujka otvoren poziv udrugama Grada Garešnice

Održane informativne radionice za prijave na javni natječaj

Foto: GAREŠNICA
Prijaviteljima je na raspolaganju ukupno 305.000 kuna, a radi se o pet natječaja

Garešnica je početkom veljače objavila javni natječaj za prijavu programa, projekata i manifestacija udruga Grada Garešnice za tekuću godinu, s rokom prijave do 4. ožujka. Natječaj je objavljen na web-stranici Grada, a kako bi dobili potrebne informacije o postupku prijave, ocjenjivanja i izrade izvješća o provedbi, svi zainteresirani imali su priliku posjetiti informativne radionice u Maloj sali Hrvatskog doma.

Zbog situacije s koronavirusom i potrebe održavanja distance, radionice su organizirane u grupama. Podsjetimo, kroz pet javnih natječaja iz proračuna Grada Garešnice prijaviteljima je na raspolaganju ukupno 305.000 kuna. Mirela Kozmač, pročelnica odjela za financije u Gradu Garešnici, rekla je kako je riječ o pet natječaja.

Najmanji iznos je tisuću kuna, a za udruge civilnih građana taj je iznos pet tisuća kuna. Za udruge proizašle iz Domovinskog rata maksimalni iznos je 20 tisuća kuna,  za manifestacije u kulturi taj je iznos također 20 tisuća kuna, dok je za amaterizam i humanitarne udruge predviđeno sedam  tisuća kuna.

Svaka udruga ima pravo predati dva projekta.