Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Velika svečanost u Domu mladih

Oko 500 prvašića u podmlatku Crvenog križa

Foto: Grad Koprivnica
Današnjim danom, dragi učenici, ulazite u najveću humanu obitelj na svijetu – rečeno je prvašićima na svečanosti

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je tradicionalni prijam učenika svih prvih razreda osnovnih škola u podmladak Crvenog križa, a velika svečanost održala se u dvorani Doma mladih. Ove godine u najmlađe članove Crvenog križa primljeno je čak 500 učenika prvih razreda iz ukupno 14 osnovnih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina koje pokriva Gradsko društvo. U ime Grada Koprivnice okupljenima se obratila zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec čestitavši im Svjetski dan Crvenog križa.

Proslava 113. rođendana škole u znaku dobrih vijesti Gimnazija Fran Galović među deset najboljih u državi, riješen i spor o otplati školske zgrade

– Htjela bih naglasiti da smo u Koprivnici jako ponosni na sinergiju između Gradskog društva Crvenog križa i svih naših osnovnih škola kao i na sve aktivnosti koje Crveni križ provodi tijekom godine. A provode ih njihovi zaposlenici, volonteri i školski ravnatelji koji su prvi među jednakima, potom djelatnici škola, učenici, njihovi roditelji koji ih uče humanosti, solidarnosti i dobroti. Današnjim danom, dragi učenici, ulazite u najveću humanu obitelj na svijetu. Nije bitno koliko imate, nego je bitno koliko to što imate znate dijeliti – poručila je učenicima koprivnička dogradonačelnica.

U ime OŠ Braće Radić, škole domaćina, prvašićima se obratio školski ravnatelj Krešo Grgac te zamjenica predsjednika koprivničkoga Crvenog križa dr. Ljiljana Šajatović Ivanković. 

Potpora civilnom društvu Za financiranje udruga ove godine 571.000 kuna