Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Potpora civilnom društvu

Za financiranje udruga ove godine 571.000 kuna

Foto: Robert Mihaljević
Potpisani su ugovori o sufinanciranju 67 programa koje su predale 44 udruge

Grad Kutina ove će godine izdvojiti 571.000 kuna za financiranje udruga s područja Kutine. Gradonačelnik Zlatko Babić s predstavnicima udruga potpisao je ugovore o financiranju za 2019. temeljem provedenog natječaja. Interes udruga i ove je godine bio velik, te su za programe zatražili oko milijun kuna.

Proslava 113. rođendana škole u znaku dobrih vijesti Gimnazija Fran Galović među deset najboljih u državi, riješen i spor o otplati školske zgrade

– Odobrili smo 67 projekata koje su predale 44 udruge. Ove godine imamo deset ugovora više nego lani. Prioriteti postoje i ne možemo svima u potpunosti udovoljiti. Podržavamo rad svake udruge, ali prioritet dajemo udrugama koje se bave osobama s poteškoćama, te onima koje rade s djecom. Gledamo i da te udruge budu prisutne u javnom životu Kutine, da se prepozna njihov rad – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

I ove godine grad pomaže financiranje logopeda u Kutini, te su sredstva povećana s lanjskih 40.000 na 60.000 kn. Sredstva su povećana i Udruzi Topot koja radi s djecom s poteškoćama i daje značajan doprinos kvaliteti njihova života svojim aktivnostima.

Sandra Prevendar iz Udruge Topot zahvalila je na povećanju sredstava koje će udruga usmjeriti na dodatnu edukaciju za mentore terapijskog jahanja, budući da je riječ o specifičnim zdravstvenim poteškoćama, a u udruzi terapijskog jahanja trenutačno je 17 korisnika.

Investicije u predškolski odgoj financiraju se iz fondova EU U obnovu montažnog i gradnju novog dječjeg vrtića uložit će se više od 11 milijuna kuna Ozelenjavanje grada Sade 80-ak stabala i 30-ak ukrasnih grmova