Izbornik
Naslovnica Gradovi Senj
Veliki broj vatrogasnih intervencija

Oprezno sa spaljivanjem trave i biljnog otpada!

vatrogasci
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Ako građani imaju potrebu spaljivanja vatrogasci poručuju da ih obavijeste o tome putem broja 193 ili 112

Vatrogasci Senja poslali su apel građanima koji su se ovih dana odlučili na spaljivanje korova na poljoprivrednim površinama. 

- Svjedoci smo velikog broja vatrogasnih intervencija koje nastaju uslijed nekontroliranog spaljivanja trave i biljnog otpada a koje iziskuju veliki angažman vatrogasaca i tehnike, te samim tim stvaraju velike troškove vatrogascima. Uz navedeno, nekontrolirano gorenje (požar) uslijed kojeg nastaje gusti dim stvara direktnu opasnost kada je riječ o sigurnosti prometa na cestama, a poglavito uz autoceste - poručuju vatrogasci iz JVP-a Senj stoji na stranicama Grada Senja.

Vatrogasci mole građane da ako imaju potrebu spaljivanja da ih obavijeste o tome putem broja 193 ili 112. Pritom ćete biti zamoljeni za nekoliko neophodnih informacija i ukoliko su zadovoljeni svi uvjeti odobriti će vam se spaljivanje.

- Vaša obveza je samo čuvati lokaciju na kojoj se provodi spaljivanje, a potom obavijestiti vatrogasce (tel. 193 ili 112) da je vatra potpuno ugašena - poručuju.

Podsjećaju da Temeljem Odluke o uvjetima paljenja vatre i drvenog ugljena na otvorenom prostoru na području Ličko – senjske županije (Županijski glasnik br 7/2010.) spaljivanje uz najavu i odobrenje nadležne vatrogasne postrojbe moguće je samo u periodu od 01.01. – 31.05. i od 01.10.-31.12. Od 01.06. – 30.09. paljenje vatre i drvenog ugljena na otvorenom prostoru je strogo zabranjeno.

U slučaju požara nazovite vatrogasce na 193 ili 112.