Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Radovi pri kraju

OŠ Ljudevita Gaja u novom ruhu

Zgrada OŠ Ljudevita Gaja dobila je novu fasadu, krov, stolariju, rasvjetu...
1/2
Foto: Grad Zaprešić
Projekt je vrijedan sedam milijuna kuna, a energetskom obnovom zgrade smanjena je potrošnja energije za sedamdeset posto

Radovi na energetskoj obnovi OŠ Ljudevita Gaja koji su započeli prije nekoliko mjeseci pri samom su završetku i, kao što je i planirano, učenike će početkom ove školske godine dočekati škola u novom ruhu. Vrijednost projekta obnove iznosi oko sedam milijuna kuna, od kojih je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Gradu Zaprešiću dodijelio bespovratna sredstva u iznosu od pedeset posto, odnosno 3,4 milijuna kuna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo ga je s dva milijuna kuna, a ostatak potrebnih sredstava podmirit će Grad Zaprešić iz proračunskih sredstava namijenjenih za održavanje odgojno obrazovnih ustanova.

Messer Croatia Plin Put društveno odgovornog poduzeća Bolje posluju jer su se i u gradu društveno angažirali

Projektom su obuhvaćeni radovi na fasadi, zamjena dijela vanjske stolarije, ravni krov dobio je novu toplinsku izolaciju i hidroizolaciju, a dio kosog krova limeni pokrov. U kotlovnici je zamijenjen kotao kako bi se poboljšala energetska svojstva, a postavljena je i nova LED rasvjeta. Rezultat ovog projekta bit će energetski obnovljena zgrada s certifikatom B razreda, smanjene potrošnje energije za grijanje i hlađenje za gotovo 70 posto na godišnjoj razini. Osim novoobnovljene škole, Grad se pobrinuo da učenike ujesen dočekaju i novi, numerirani školski ormarići, za koje će im ključevi biti uručeni početkom školske godine.

Centar za mladež Zaprešić Centar za mladež Zahvaljujući njima Zaprešić je postao grad za volontere