Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Nova ulaganja

Osigurano 18 milijuna kuna za prvu fazu rekonstrukcije Lapadske obale

Dubrovnik uređenje Lapadske ulice
Foto: Grad Dubrovnik
Rekonstrukcija uključuje proširenje prometnice, nogostup s obje strane ceste, nova parkirna mjesta te  infrastrukturno i hortikulturno uređenje

Za cjelovito uređenje 1. faze Lapadske obale od komunalne lučice Batala do zgrade Fakulteta Grad Dubrovnik je u Proračunu za 2017. godinu osigurao 18 milijuna kuna. Iz gradske uprave kažu da radovi na 1. fazi rekonstrukcije mogu započeti neposredno po usvajanju Proračuna i okončanju natječajnog postupka te se provesti u idućoj godini.

Projekt uključuje proširenje prometnice, nogostup s obje strane ceste, nova parkirna mjesta te  infrastrukturno i hortikulturno uređenje ukupnog poteza.

Uređenje Lapadske obale naslanja se na projekt rekonstrukcije Ulice Miljenka Bratoša na potezu od benzinske postaje na Orsanu do kružnog toka na Pošti Lapad za što je, također u proračunu za narednu godinu, osigurano 2,2 milijuna kuna.

Sukladno Zaključku o pokretanju postupka osiguranja sredstava za nabavku i izgradnju pontona za komunalnu lučicu na Batali Grad Dubrovnik spreman s 10 milijuna kuna sufinancirati taj projekt Županijske lučke uprave.