Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Predstavljeno Osječko ljeto kulture

Osijek će konačno dobiti koncertnu dvoranu kakvu zaslužuje

Foto: Osijek
Čak 52 programa u dva ljetna mjeseca bit će ponuđena građanima i gostima na Osječkom ljetu kulture

Čak 52 programa u dva ljetna mjeseca bit će ponuđena građanima i gostima grada Osijeka na najvećoj kulturnoj manifestaciji na 
istoku Hrvatske – Osječkom ljetu kulture. U organizaciji i produkciji Grada Osijeka te uz potporu brojnih gradskih institucija 22. 
OLJK održat će se od 2. srpnja do 3. rujna 2022.

Sjećanje na Anočića

Ljeto, tako, donosi visokokvalitetne programe iz područja kazališne, glazbene i koncertne, plesne, književne, likovne, novomedijske i filmske kulture, a program je predstavljen u prostoru buduće Koncertne dvorane Kulturnog centra Osijek.

Gradonačelnik Ivan Radić istaknuo je kako je za uređenje koncertne dvorane Grad Osijek uz pomoć Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU osigurao 5,8  milijuna kuna.

– Osijek će nakon dugog niza godina konačno dobiti ono što zaslužuje, a to je koncertna dvorana. Ovih dana pokrećemo javnu nabavu za njezin dovršetak. Tako stvaramo nove vrijednosti, jer osim što će dvorana donijeti nove kulturne sadržaje, očekujemo i nove turiste, a time i razvoj turizma i gospodarstva – istaknuo je Radić.

– Osječko ljeto kulture ove će godine trajati cijelo ljeto uz 52 programa na brojnim lokacijama diljem grada. Svečano otvorenje bit će na Trgu Vatroslava Lisinskog. Sadržaji će se odvijati većinom u Tvrđi, ali i na drugim  lokacijama, poput krova KC-a, Nove rupe, Gradske i sveučilišne knjižnice, te Muzeja likovnih umjetnosti. Svatko će se moći pronaći u nečemu, a izdvojio bih kazališni program i reviju predstava Saše Anočića, koja je svojevrsni hommage prerano preminulom redatelju – dodao je gradonačelnik.

Programi će se proširiti i na metal-bendove, nastupe poznatih DJ-eva i druge urbane sadržaje, a bit će besplatni za sve posjetitelje i ove godine.

Traži se ležaj više

A uvertira u bogato ljeto bio je Pannonian Challenge, festival ekstremnih sportova i urbane kulture, koji i ove godine na pet dana, od 15. do 19. lipnja, pretvorio Osijek u centar pozitivne energije, uzavrele atmosfere i sportskoga duha. Vrhunski vozači, profesionalci i amateri iz više od 20 zemalja svijeta natjecali su se u disciplinama skate, inline, romobil i BMX Freestyle, a ove je godine u sklopu manifestacije održana i završnica devete sezone najvećeg regionalnog esport (gaming) natjecanja – A1 Adria League.

– Pannonian Challenge daje dodatni urbani štih gradu Osijeku, a okuplja natjecatelje i goste iz Europe i svijeta, što u turističkim brojkama puno znači za grad. Traži se ležaj više – rekao je gradonačelnik Radić.

Dodao je i to da će Copacabana s radom početi u prvoj polovici srpnja, te da nema bolje pozivnice za doći na ljeto u Osijek od ovih kulturnih, sportskih, glazbenih i svih drugih sadržaja.