Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Čestitke, cvijeće i torta stigla i iz gradske uprave

Osječanka Marija Stanić proslavila 100. rođendan

Foto: Osijek
- Zbilja je nevjerojatno da je gospođa Marija samostalna i živi sama, uz pomoć i skrb članova obitelj. Neka tako ostane što dulje, da je vitalna kao i danas. Sama živi, sama se i posluži, to je zbilja rijetkost, neka je zdravlje služi – poručio je zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin

Osječanka Marija Stanić proslavila je respektabilni 100. rođendan. Proslavi velikog, jubilarnog rođendana Marije Stanić pridružio se zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin.

– Prije svega bih poželio sve najbolje gospođi Mariji Stanić, u svoje ime i ime gradonačelnika Ivana Radića. Uz sve rođendanske želje, rekao bih nešto što je meni moja baka govorila: “Dok traju dani, neka traje i snaga.” To spominjem jer je zbilja nevjerojatno da je gospođa Marija samostalna i živi sama, uz pomoć i skrb članova obitelj. Neka tako ostane što dulje, da je vitalna kao i danas. Sama živi, sama se i posluži, to je zbilja rijetkost, neka je zdravlje služi – poručio je zamjenik Vulin koji je slavljenici uručio buket cvijeća i 
tortu.

Marija Stanić rođena je 5. svibnja 1922. godine u Lici. U Osijek se doselila 1952. godine. Ima dvije kćeri, troje unučadi i četvero praunučadi.

Vulin je istaknuo da Grad Osijek pomaže osobama treće životne dobi na niz načina.

– Nedavno su podijeljene uskrsnice, za što smo proširili fond, kao i za božićnice. Prije ih je dobivalo oko 5000 umirovljenika, a sada je proširen krug na njih 10.000. Tu su i povlastice za javni prijevoz, otvorili smo i dnevne boravke za umirovljenike... – naveo je Vulin.