Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Gradskom vijeću predložen drugi paket mjera pomoći gospodarstvu

Oslobođeni plaćanja komunalne naknade, zakupa i podzakupa, odvoza otpada...

Željko Turk
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Grad promišlja i o novim mjerama kojima će dodatno pomoći pogođenima, kaže Željko Turk

Gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk predstavio je drugi paket mjera pomoći gospodarstvu i građanima Zaprešića nakon što su brojni pravni subjekti morali privremeno obustaviti svoj rad zbog novih mjera Stožera civilne zaštite. Zakupnici u poslovnim prostorima u vlasništvu Grada koji obavljaju djelatnosti čije je obavljanje privremeno obustavljeno, oslobađaju se od plaćanja ugovorene zakupnine od 1. prosinca 2020. za cijelo vrijeme trajanja obustave.

Mato Čičak Nova mjera Općine Rugvica samo je jedna u nizu usmjerenih na djecu i mladež Svakom djetetu od dvije godine naviše 300 kuna od Općine

Zakupnici u poslovnim prostorima u vlasništvu Grada koji su poslovni prostor dali u podzakup, uz uvjet da su podzakupnika, čije je obavljanje privremeno obustavljeno, oslobodili plaćanja zakupnine, oslobađaju se također od plaćanja ugovorene zakupnine od 1. prosinca, pa za cijelo vrijeme trajanja obustave rada. Isto vrijedi i za zakupnike javnih površina koji obavljaju djelatnosti čije je obavljanje privremeno obustavljeno.

Nadalje, Gradskom vijeću bit će predloženo donošenje odluke kojom će se obveznici plaćanja komunalne naknade kojima je obustavljen rad osloboditi plaćanja za poslovne prostore i građevinska zemljišta koja služe obavljanju poslovne djelatnosti, i to za prosinac 2020., a ako se mjere koje je donio Nacionalni stožer produže, za cijelo vrijeme trajanja obustave rada. Ta će se mjera primjenjivati do trenutka kada obveznici plaćanja komunalne naknade ponovno započnu svoj rad.

U sjedištu Istarske županije upriličen prijam za veleposlanika Republike Indije u Hrvatskoj Indijci surađivali s Uljanikom, a danas Infobip posluje u Indiji

Isto tako, Gradskom vijeću se predlaže odluka da se svi oni koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost oslobode obveze plaćanja poreza na potrošnju od 1. siječnja do 31. prosinca 2021. Komunalno poduzeće Zaprešić subjektima koji su zatvoreni neće naplaćivati odvoz komunalnog i biorazgradivog otpada. Gradonačelnik Turk podsjetio je da se Grad intenzivno uključio u pomoć gospodarstvenicima i na proljeće s oko osam milijuna kuna.