Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
SPLIT

Otpad nije smeće: Jesenski ciklus radionica za djecu na temu otpada

Jesenski ciklus radionica za djecu na temu otpada
Foto: Grad Split
Djeca i odgajateljice iz DV Marjan također će imati priliku naučiti korisne stvari kroz igru, sudjelujući na radionicama osmišljenima posebno za njih.

U sklopu aktivnosti predviđenih projektom „Otpad nije smeće“ Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce nastavlja s provedbom radionica za djecu i mlade te njihove edukatore na temu otpada.

Radionica OSNOVNA ŠKOLA RUGVICA Ekološka proizvodnja ljekovitog bilja u školama

Tijekom rujna i listopada će za učenike osnovnih i srednjih škola te za predškolce biti organizirane nove, zanimljive radionice o odvajanju otpada i kompostiranju te načinima za sprječavanje nastanka otpada i ponovnu upotrebu predmeta.
 
Prva radionica bit će održana u četvrtak, 19. rujna u OŠ Mertojak u Splitu, a namijenjena je učenicima nižih razreda OŠ. Na radionici će poseban naglasak biti na temi „Kućno kompostiranje“ budući je ova osnovna škola izrazila želju za izradom vanjskog kompostišta u školskom vrtu. U nastavku programa učenici će imati priliku sudjelovati u izradi kompostišta, igračaka od plastičnih vrećica i raznih drugih igara koje imaju za cilj približiti djeci tematiku otpada na zabavno edukativan način.

Djeca i odgajateljice iz DV Marjan također će imati priliku naučiti korisne stvari kroz igru, sudjelujući na radionicama osmišljenima posebno za njih.

Beč za djecu Beč za djecu Manifestacijom za najmlađe započela zbivanja Bečkog tjedna u Opatiji

Učenicima viših razreda OŠ Žnjan Pazdigrad će kroz mjesec listopad u prostorijama Udruge Sunce Split biti održana prezentacija o načinima na koji možemo smanjiti stvaranje svakodnevnog otpada u kućanstvu i ponovno upotrijebiti stare stvari u novu svrhu te će moći vidjeti iz prve ruke kako zaposlenici Sunca odvajaju svoj otpad u uredu. Nakon prezentacije predviđen je posjet splitskom odlagalištu otpada Karepovac, kao i reciklažnom dvorištu u sklopu odlagališta. Zatim će se pridružiti svojim vršnjacima u Osnovnoj školi Kamen Šine, gdje će im učenici te škole pokazati njihovo školsko kompostište te kako ga održavati.

HNK Split ZVUČNA IMENA Splitski HNK dobio nove ravnatelje Opere, Drame, Baleta

Srednjoškolci splitske Zdravstvene škole i Srednje tehničke prometne škole sudjelovati će na radionici istog sadržaja kao i njihovi kolege iz OŠ Žnjan Pazdigrad te će nakon prezentacije i posjeta odlagalištu otpada i reciklažnom dvorištu Karepovac, posjetiti Osnovnu školu Žnjan Pazdigrad. U suradnji s učenicima ove osnovne škole i uz mentorstvo Udruge Sunce sudjelovati će u izradi vanjskog kompostišta i naučiti što je to organski otpad, što možemo kompostirati te kako nastaje koristan humus.
 Po završetku radionica za djecu biti će održane radionice za nastavnike i odgajateljice iz uključenih škola i vrtića koji će putem ovih radionica steći znanja o tematici otpada koja mogu dalje prenositi novim generacijama djece.