Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Zajednički projekt

'Otpad pametno odvoji - dobre navike usvoji!'

Mišel Jakšić
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Grad Koprivnica je u partnerstvu s općinama osigurao 979.397 kuna, od čega su 85 posto nepovratna sredstva Ministarstva

Grad Koprivnica se u partnerstvu s općinama Drnje, Đelekovec, Hlebine, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Legrad, Novigrad Podravski, Rasinja i Sokolovac prijavio na program izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom okupljenih u projekt "Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji!" i osigurao čak 979.397 kuna. Čak 85 posto tog iznosa nepovratna su sredstva koja sufinancira Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Certifikati za poljoprivredne proizvođače Gradska tržnica Podijeljeni certifikati za 32 poljoprivredna proizvođača

– Drago mi je da smo se uspjeli uključiti u ovaj projekt i vjerujem da ćemo na ovaj način tematiku gospodarenja otpada u našim kućanstvima približiti građanima. Osobito sam zadovoljan što imamo partnere u našim općinama jer Koprivnica mora na svakom velikom projektu raditi u suradnji s općinama. Često ponavljam i moje je uvjerenje da, ako naše općine ne žive, nema ni snažne Koprivnice – istaknuo je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić na predstavljanju projekta. Zahvalio je svim načelnicima i načelnicama koji su se uključili kao partneri. Na predstavljanju su bili i Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje, Mario Švegović, načelnik Koprivničkog Ivanca, Ivan Sabolić, načelnik Legrada, Danimir Kolman, načelnik Rasinje i Jurica Puklavec, član Općinskog vijeća Đelekovca.

– Ovaj natječaj podrazumijeva edukaciju od malih nogu, od djece vrtićke dobi sve do naših najstarijih sugrađana. Iskoristio bih ovu priliku i uputio apel da krenemo s projektom realizacije burze sirovina kako bi se razvrstani otpad mogao i prodati – poručio je Mario Švegović, načelnik Koprivničkog Ivanca. Maja Balaško, voditeljica Odsjeka za europske poslove Grada Koprivnice, pojasnila je da je cilj projekta tijekom 20 mjeseci informirati i educirati stanovnike Koprivnice i općina partnera o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprečavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvima, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta. U ime Gradskog komunalnog pouzeća Komunalac iz Koprivnice na konferenciji su bile članica uprave Dubravka Horvat i Robertina Zdjelar.

Novac za udruge u Koprivnici Razvoj civilnog društva Udrugama podijeljeno više od pola milijuna kuna iz gradskog proračuna