Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
U Poduzetničkom inkubatoru u Garešnici

Otvoren Muzej elektroničke opreme – od Commodorea do robota

Foto: GAREŠNICA
Informatički klub Virus planira održavati radionice i igraonice kako bi se djeca upoznala sa starom informatičkom opremom, koja je ispravna i u funkciji, a moći će programirati i današnje robote

Informatički klub Virus iz Kapelice u prostorijama Poduzetničkog inkubatora u Garešnici otvorio je Muzej elektroničke opreme i videokonzola. U njemu se nalazi oprema proizvedena u posljednjih četrdesetak godina, od prvih računala Commodore, Amiga i Spectrum do igraćih konzola poput prvog PlayStationa, Nintenda i drugih. Dio te opreme prikupili su članovi kluba sami, a dio uz pomoć Osnovne škole Garešnica i njezina  ravnatelja Slavena Marenića.

– Cilj nam je pokazati mladima kako je to nekad izgledalo, ali i dati priliku starijima da se prisjete uređaja koje su i  sami nekada koristili. No, osim povijesti, okrenuti smo i budućnosti tako da smo nabavili i dva robota te uz pomoć Grada Garešnice sedam prijenosnih računala, kako bismo mogli mlade učiti novim vještinama – kazao je Vladimir Šrajber iz Informatičkog kluba Virus.

Planiraju održavati radionice i igraonice kako bi se djeca upoznala i sa starom i s novom informatičkom opremom. Naime, stara oprema je ispravna i u funkciji je tako da će je mladi moći isprobati i koristiti. Osim toga, moći će programirati današnje robote i upravljati njima na različite načine. Svi zainteresirani mogu im se javiti na Facebook stranicu kluba.