Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Svečano otvorenje zgrade vrijedne 13,5 milijuna kuna

Otvoren poduzetnički inkubator, ključ zgrade u dvoranu je unio – dron

1/3
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
U poduzetničkom inkubatoru namijenjenom, prije svega, početnicima u IT sektoru bit će 30 poduzetnika kojima su na raspolaganju suvremeno opremljeni uredi, računala i softver, 3D printer, hologrami

Nova zgrada Inkubatora kreativnih industrija vrijedna 13,5 milijuna kuna i u cijelosti financirana europskim novcem svečano je prošli tjedan otvorena u Koprivnici. U poduzetničkom inkubatoru namijenjenom, prije svega, početnicima u IT sektoru bit će 30 poduzetnika kojima su na raspolaganju suvremeno opremljeni uredi, računala i softver, 3D printer, hologrami i druga čudesa moderne tehnologije. Prostire se na 1440 četvornih metara.

Uoči velike proslave Dana grada Koprivnice Pavlu Gažiju nagrada za životno djelo, Grad časti koncertom Petra Graše

Otvorenje je bilo nesvakidašnje, a vrhunac se dogodio kad je u dvoranu s uzvanicima bešumno uletio dron koji je nosio ključ zgrade. Zaustavio se tik ispred gradonačelnika Mišela Jakšića koji je taj ključ potom simbolično predao direktorici gradske poduzetničke tvrtke Enter Martini Mak.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Gradonačelnik je u prigodnom govoru podsjetio i na probleme koji danas muče Hrvatsku.

– Događa nam se egzodus mladih ljudi koji su prestali vjerovati u zemlju i bolji život. Imamo i gospodarske sustave koji su opterećeni poreznom presijom i parafiskalnim nametima. Još se, na žalost, nije pojavila ekipa koja je spremna reći: da, imamo prevelika porezna davanja i preskup javni aparat, imamo previše lokalnih jedinica, ureda, agencija i ministarstava i spremni smo to mijenjati zbog budućnosti ove zemlje, pa i po cijenu da izgubimo izbore – upozorio je Jakšić.

Radovi vrijedni gotovo šest milijuna kuna Počinje obnova najljepše i najstarije školske zgrade u Koprivnici

Veseli ga, kaže, što je Koprivnica spremna pratiti trendove, biti fleksibilna i otvarati se novim zanimanjima i tehnologijama te se ne boji digitalizacije i inovacije. To, kako je dometnuo, pokazuje i Inkubator kreativnih industrija u kojem se rađa budućnost grada.

Martina Mak, direktorica tvrtke Enter u čijem sastavu djeluje Inkubator, posebno je naglasila sinergiju sa Sveučilištem Sjever i zajedničke projekte na kojima će raditi.